
Beskrivning - Information
Oj vad enkelt det kan vara ibland. Den här medelhavsinspirerade köttfräsgratängen är otroligt enkel, men ack så god att göra.
Den går ju att variera rätt mycket om man vill, så ha den här som en grund, sen kan du smaksätta den med lite vad som helst. Varför inte lite champinjoner i, eller lite skivad broccoli. Sen kan man krydda upp den lite med extra örter eller kanske lite sambal om man är sugen på lite hetta.
Låt fantasin flöda!
Recept och bild: Alla goda ting
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn färsen och tillsätt hackad lök och vitlök.
Häll på de krossade tomaterna, soltorkade tomaterna, fonden och ev. kryddor.
Låt det hela puttra i cirka 10 minuter och smaka av.
Skiva zucchinin och lägg i botten av en ugnsfast form. Salta och peppra lite.
Slå köttfärssåsen över och jämna ut det över all zucchini.
Toppa med mozzarella och cocktailtomater.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta ut och servera med en god sallad.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn färsen och tillsätt hackad lök och vitlök.
Häll på de krossade tomaterna, soltorkade tomaterna, fonden och ev. kryddor.
Låt det hela puttra i cirka 10 minuter och smaka av.
Skiva zucchinin och lägg i botten av en ugnsfast form. Salta och peppra lite.
Slå köttfärssåsen över och jämna ut det över all zucchini.
Toppa med mozzarella och cocktailtomater.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta ut och servera med en god sallad.