Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

SkapareChristine Lundin
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd1012 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 3 ägg
 75 g smör
 0,5 dl vatten
 0,75 dl Ica sötströ eller motsvarande
 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)

1

Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen

5

Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min

6

Låt svalna

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 ägg
 75 g smör
 0,5 dl vatten
 0,75 dl Ica sötströ eller motsvarande
 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen

5

Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min

6

Låt svalna

Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

6 Comments

  1. Jag provade originalreceptet med saffran, blev mäktig och kokosmjölssmaken kom fram mycket. Min vän gillade det, jag inte så mycket. Gjorde receptet en gång till men den här gången bara med pofiber, 1,5 dl. Nu blev det en, för mig godare kaka. Ska ta ännu mer pepparkakskrydda nästa gång.

  2. Jag testade båda igen idag men böt ut kokosmjölet till hasselnötsmjöl i pepparkakan och det blev så gott! Jag minskade även bakpulvret till hälften och slapp smaken av bakpulver den här gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.