Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

 

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

Mängd1012 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 3 ägg
 75 g smör
 0,5 dl vatten
 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen

5

Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min

6

Låt svalna

Beskrivning - Information

En saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 3 ägg
 75 g smör
 0,5 dl vatten
 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen

5

Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min

6

Låt svalna

Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

8 Comments

  1. Jag provade originalreceptet med saffran, blev mäktig och kokosmjölssmaken kom fram mycket. Min vän gillade det, jag inte så mycket. Gjorde receptet en gång till men den här gången bara med pofiber, 1,5 dl. Nu blev det en, för mig godare kaka. Ska ta ännu mer pepparkakskrydda nästa gång.

  2. Jag testade båda igen idag men böt ut kokosmjölet till hasselnötsmjöl i pepparkakan och det blev så gott! Jag minskade även bakpulvret till hälften och slapp smaken av bakpulver den här gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *