Utskriftsalternativ:

Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

Mängd1012 PortionerFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

En saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

 3 ägg
 75 g smör
 6 msk kokosmjöl
 0,5 dl vatten
 1 tsk bakpulver
 0,75 dl Ica sötströ eller motsvarande
 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)
1

Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen

5

Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min

6

Låt svalna

Nutrition Facts

Portioner 1012