Mejerifri tomatsoppa

SkapareKetolibrarySvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Mejerifri tomatsoppa

Mängd3 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Ingredienser

 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 2 burkar krossade tomater
 1 grönsaksbuljongtärning
 1 dl vatten
 2 msk timjan
 Olja att steka i
 Färsk timjan och kokosmjölk att garnera med

Gör så här:

1

Finhacka gul lök och vitlök.

2

Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull på medelvärme tills löken är genomskinlig.

3

Tillsätt resterande ingredienser, förutom kokosgrädden. Låt puttra i 15 minuter så tomaterna drar åt sig alla smaker.

4

Häll i ca 150 ml (1.5 dl) kokosgrädde och låt koka i ytterligare 5 minuter innan servering.

5

Servera i en skål och ät medan varm. Om du önskar kan du garnera din soppa med lite extra timjan och möjligtvis en klick kokosgrädde.

Beskrivning - Information

Tomatsoppa är en smidig lunch eller middag som innehåller ingredienser som ofta finns hemma i skafferiet. Eftersom den är mejerifri passar den alla, paleo likväl som vegansk kost. Eftersom tomater innehåller en del kolhydrater passar denna soppa bäst för den som äter liberal LCHF.

Recept och foto: Ketolibrary.com
Besök mig på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/ketolibrary

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 2 burkar krossade tomater
 1 grönsaksbuljongtärning
 1 dl vatten
 2 msk timjan
 Olja att steka i
 Färsk timjan och kokosmjölk att garnera med

Instruktioner

1

Finhacka gul lök och vitlök.

2

Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull på medelvärme tills löken är genomskinlig.

3

Tillsätt resterande ingredienser, förutom kokosgrädden. Låt puttra i 15 minuter så tomaterna drar åt sig alla smaker.

4

Häll i ca 150 ml (1.5 dl) kokosgrädde och låt koka i ytterligare 5 minuter innan servering.

5

Servera i en skål och ät medan varm. Om du önskar kan du garnera din soppa med lite extra timjan och möjligtvis en klick kokosgrädde.

Mejerifri tomatsoppa

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *