Utskriftsalternativ:

Mejerifri tomatsoppa

Mängd3 PortionerFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Tomatsoppa är en smidig lunch eller middag som innehåller ingredienser som ofta finns hemma i skafferiet. Eftersom den är mejerifri passar den alla, paleo likväl som vegansk kost. Eftersom tomater innehåller en del kolhydrater passar denna soppa bäst för den som äter liberal LCHF.

Recept och foto: Ketolibrary.com
Besök mig på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/ketolibrary

 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 2 burkar krossade tomater
 1 grönsaksbuljongtärning
 150 ml kokosmjölk
 1 dl vatten
 2 msk timjan
 1 tsk paprikapulver
 Olja att steka i
 Färsk timjan och kokosmjölk att garnera med
1

Finhacka gul lök och vitlök.

2

Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull på medelvärme tills löken är genomskinlig.

3

Tillsätt resterande ingredienser, förutom kokosgrädden. Låt puttra i 15 minuter så tomaterna drar åt sig alla smaker.

4

Häll i ca 150 ml (1.5 dl) kokosgrädde och låt koka i ytterligare 5 minuter innan servering.

5

Servera i en skål och ät medan varm. Om du önskar kan du garnera din soppa med lite extra timjan och möjligtvis en klick kokosgrädde.

Nutrition Facts

Portioner 3