Mexikansk äggpanna

cooked user 7790SkapareLagatochklart
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Denna rätt är inte så svår att laga men blir väldigt god och smakrik.
Mexikansk äggpanna som är enkelt och gott funkar ju hur bra som helst som lunch, eller även till middag. Varför inte äta det istället för vanliga tacos, med goda ostchips till eller Tortillachips kanske?

När det gäller hetta och styrka, så får du själv avgöra lite hur mycket jalapenos och chili du vill tillsätta, men det ska ju vara lite drag i det hela.
Följ gärna min instagram och Facebook Där jag delar med mig av dagliga recept och tips .
@lagatochklart
Facebook

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mexikansk äggpanna

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning40 minTotalt45 min

Ingredienser

 250 g Köttfärs
 2 st ägg
 1 st schalottenlök
 1 tsk Chilipulver
 2-3 msk koriander
 400 g Krossade tomater
 1 msk Hackad jalapenos
 1,50 deciliter Riven ost
 Salt och peppar efter behov

Gör så här:

1

Hacka löken fint och stek den tills den har mjuknat.

2

Tillsätt köttfärsen.
När köttfärsen har fått fin färg tillsätt de krossade tomaterna.
Tillsätt koriander, jalapenos, ev chilipulver, salt och peppar.

3

Häll ner såsen i ugnsfast form och gör två gropar med en matsked och knäck i äggen . Strö över den rivna osten.
Gratinera tills äggen är klara Det tar cirka 15-20 minuter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 250 g Köttfärs
 2 st ägg
 1 st schalottenlök
 1 tsk Chilipulver
 2-3 msk koriander
 400 g Krossade tomater
 1 msk Hackad jalapenos
 1,50 deciliter Riven ost
 Salt och peppar efter behov

Instruktioner

1

Hacka löken fint och stek den tills den har mjuknat.

2

Tillsätt köttfärsen.
När köttfärsen har fått fin färg tillsätt de krossade tomaterna.
Tillsätt koriander, jalapenos, ev chilipulver, salt och peppar.

3

Häll ner såsen i ugnsfast form och gör två gropar med en matsked och knäck i äggen . Strö över den rivna osten.
Gratinera tills äggen är klara Det tar cirka 15-20 minuter.

Mexikansk äggpanna

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet