Minisemlor

SkaparegottigottmedlindaSvårighetsgradMedel
2.5
(11)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Minisemlor

Beskrivning - Information

Ett recept på minisemlor för dig som vill äta en liten semla när det är dags för det.
Här gör du egen mandelmassa och bakar bullarna själv, och allt är ok inom lchf.
Besök mig på @gottigottmedlchf för mer inspiration.

Mängd8 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Ingredienser

Brödet
 4 ägg
 50 g smält smör
 1 äggula
Mandelmassa:
 3 msk grädde
 1 droppe bittermandelarom

Gör så här:

Brödet
1

Smält smöret.

2

Vispa äggen fluffigt.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör samman med äggen och smöret.

4

Låt svälla ca 5 min.

5

Blöt händerna i kallt vatten och rulla 8-10 små bollar, pensla med 1 äggula.

6

200°c i 10-15 min.

Mandelmassa
7

Blanda samman alla ingredienser

8

Låt stå kallt 10 minuter, medan bullarna är i ugnen.

Montering
9

Skär ut ett litet lock och fyll semlan med mandelmassan och vispad grädde. Dekorera med sukrinmelis.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 2.5 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Brödet
 4 ägg
 50 g smält smör
 1 äggula
Mandelmassa:
 3 msk grädde
 1 droppe bittermandelarom

Instruktioner

Brödet
1

Smält smöret.

2

Vispa äggen fluffigt.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör samman med äggen och smöret.

4

Låt svälla ca 5 min.

5

Blöt händerna i kallt vatten och rulla 8-10 små bollar, pensla med 1 äggula.

6

200°c i 10-15 min.

Mandelmassa
7

Blanda samman alla ingredienser

8

Låt stå kallt 10 minuter, medan bullarna är i ugnen.

Montering
9

Skär ut ett litet lock och fyll semlan med mandelmassan och vispad grädde. Dekorera med sukrinmelis.

Minisemlor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *