Minisemlor

Skaparegottigottmedlchf
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Minisemla - lchf

Ett recept på minisemlor för dig som vill äta en liten semla när det är dags för det.
Besök mig på @gottigottmedlchf för mer inspiration.


Mängd8 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Brödet
 4 ägg
 1 dl kokosmjöl
 1 msk fiberhusk
 2 tsk bakpulver
 1-2 tsk kardemumma
 1 krm äkta vaniljpulver
 1 msk sötströ
 50 g smält smör
 1 äggula
Mandelmassa:
 1 dl mandelmjöl
 3 msk grädde
 1 krm vaniljpulver
 1/2 msk sötströ
 1 droppe bittermandelarom

Brödet
1

Smält smöret.

2

Vispa äggen fluffigt.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör samman med äggen och smöret.

4

Låt svälla ca 5 min.

5

Blöt händerna i kallt vatten och rulla 8-10 små bollar, pensla med 1 äggula.

6

200°c i 10-15 min.

Mandelmassa
7

Blanda samman alla ingredienser

8

Låt stå kallt 10 minuter, medan bullarna är i ugnen.

Montering
9

Skär ut ett litet lock och fyll semlan med mandelmassan och vispad grädde. Dekorera med sukrinmelis.

Ingredienser

Brödet
 4 ägg
 1 dl kokosmjöl
 1 msk fiberhusk
 2 tsk bakpulver
 1-2 tsk kardemumma
 1 krm äkta vaniljpulver
 1 msk sötströ
 50 g smält smör
 1 äggula
Mandelmassa:
 1 dl mandelmjöl
 3 msk grädde
 1 krm vaniljpulver
 1/2 msk sötströ
 1 droppe bittermandelarom

Instruktioner

Brödet
1

Smält smöret.

2

Vispa äggen fluffigt.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör samman med äggen och smöret.

4

Låt svälla ca 5 min.

5

Blöt händerna i kallt vatten och rulla 8-10 små bollar, pensla med 1 äggula.

6

200°c i 10-15 min.

Mandelmassa
7

Blanda samman alla ingredienser

8

Låt stå kallt 10 minuter, medan bullarna är i ugnen.

Montering
9

Skär ut ett litet lock och fyll semlan med mandelmassan och vispad grädde. Dekorera med sukrinmelis.

Minisemlor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *