Mittketolivs variant på The Franska

Mittketolivs variant på The Franska 1Skapare@mittketoliv
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett bröd som går att använda till det mesta:
till en smörgås, tzatzikin, rosta eller göra varma mackor på🤗
Följ mig gärna på @mittketoliv

DelaTweetSparaDelaBigOven

Bröd utan mandelmjöl med inspo från ”The franska”

Mängd1 Portion
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 3 Ägg
 100 g Äggvita
 250 g Färdigriven mozzarella
 ½ tsk Salt
 2 msk Fiberhusk
 2 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 ½ tsk Bikarbonat
 Ägg till pensling, vallmofrön eller sesamfrön att strö på brödet

Gör så här:

1

Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.

2

Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4

Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).

5

Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.

6

För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare.
Ugnstid ca: 50-60 min
När brödet är klart, låt svalna på galler.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 Ägg
 100 g Äggvita
 250 g Färdigriven mozzarella
 ½ tsk Salt
 2 msk Fiberhusk
 2 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 ½ tsk Bikarbonat
 Ägg till pensling, vallmofrön eller sesamfrön att strö på brödet

Instruktioner

1

Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.

2

Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4

Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).

5

Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.

6

För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare.
Ugnstid ca: 50-60 min
När brödet är klart, låt svalna på galler.

Mittketolivs variant på The Franska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet