
Beskrivning - Information
Ett bröd som går att använda till det mesta:
till en smörgås, tzatzikin, rosta eller göra varma mackor på🤗
Följ mig gärna på @mittketoliv
Ingredienser
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.
Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).
Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.
För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare.
Ugnstid ca: 50-60 min
När brödet är klart, låt svalna på galler.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.
Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).
Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.
För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare.
Ugnstid ca: 50-60 min
När brödet är klart, låt svalna på galler.