Mjukglass

SkapareFnulan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En fantastiskt god och lättgjord mjukglass!

Det här är bara ett grundrecept, så smaksätt med dina egna favoriter.

Tips! Smaksätt med t ex lakrits, hallon, jordgubbar, citron, choklad eller något annat du tycker om.

Det är en fördel att använda sig av en glassmaskin till denna glass, för att då den mjuka härliga konsistensen. Har du inte en glassmaskin så kan du beställa en här t ex: Beställ glassmaskin

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

 3 Ägg
 3 dl Vispgrädde
 0,5 dl Sötströ
 0,5 tsk Äkta vaniljpulver

1

Vispa grädden i en bunke.

3

Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt.

5

Vänd ner den vispade grädden bland äggen.

7

Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten

9

Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har.

11

Detta är ett grundrecept, ta gärna i din favorit bland smaksättare!

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 Ägg
 3 dl Vispgrädde
 0,5 dl Sötströ
 0,5 tsk Äkta vaniljpulver

Instruktioner

1

Vispa grädden i en bunke.

3

Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt.

5

Vänd ner den vispade grädden bland äggen.

7

Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten

9

Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har.

11

Detta är ett grundrecept, ta gärna i din favorit bland smaksättare!

Mjukglass

One Comment

  1. Mycket enklare och kan göras utan glassmaskin om du vispar äggen så fluffiga nästan vita. Vispa därefter grädden och tillsätt ingredienserna(honung, vaniljsocker och citronskal) i grädden. Vänd därefter ner den i äggen försiktigt så äggvispet förblir fluffigt. Då blir den ej mjuk trots nedfrysning i frysskåp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *