Mojitomarinerad kycklingfilé

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett lite roligt och kanske mer festligt sätt att marinera en kyckling på. Mojitomarinerad kycklingfilé är somrigt och framförallt gott!

Bild och recept: Buzzfeed Proper Tasty


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 4 st Kycklingfiléer
 75 ml Ljus rom
 15 g Mynta, hackad (färsk)
 5 g Vitlök (hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 2 st Lime
 1 msk Olivolja

1

Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.

3

Lägg kycklingen i en påse.

5

Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.

7

Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.

9

Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.

Kategori

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 75 ml Ljus rom
 15 g Mynta, hackad (färsk)
 5 g Vitlök (hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 2 st Lime
 1 msk Olivolja

Instruktioner

1

Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.

3

Lägg kycklingen i en påse.

5

Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.

7

Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.

9

Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.

Mojitomarinerad kycklingfilé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *