Mojitomarinerad kycklingfilé

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Mojitomarinerad kycklingfilé
Kategori

Beskrivning - Information

Det här är ett lite roligt och kanske mer festligt sätt att marinera en kyckling på. Mojitomarinerad kycklingfilé är somrigt och framförallt gott!

Bild och recept: Buzzfeed Proper Tasty

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 75 ml Ljus rom
 15 g Mynta, hackad (färsk)
 5 g Vitlök (hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 2 st Lime

Gör så här:

1

Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.

3

Lägg kycklingen i en påse.

5

Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.

7

Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.

9

Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 75 ml Ljus rom
 15 g Mynta, hackad (färsk)
 5 g Vitlök (hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 2 st Lime

Instruktioner

1

Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.

3

Lägg kycklingen i en påse.

5

Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.

7

Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.

9

Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.

Mojitomarinerad kycklingfilé

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *