Mojitomarinerad kycklingfilé

Av LCHF-arkivet    

maj 4, 2016

Det här är ett lite roligt och kanske mer festligt sätt att marinera en kyckling på. Mojitomarinerad kycklingfilé är somrigt och framförallt gott!

Bild och recept: Buzzfeed Proper Tasty

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 st Kycklingfiléer

75 ml Ljus rom

15 g Mynta, hackad (färsk)

5 g Vitlök (hackad)

1 tsk Salt

1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)

2 st Lime

1 msk Olivolja

Instruktioner

1Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.

2Lägg kycklingen i en påse.

3Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.

4Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.

5Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.