Moniques glögg

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Att glögg är sött och innehåller massor av socker det vet nog de flesta om. Detta gör att det är svårt att hitta glögg som funkar för dig som äter LCHF, men här kommer ett alternativ på glögg som är helt utan tillsatt socker och utan sötningsmedel. Den sötma som finns kommer naturligt från bär och lite apelsin vilket jag anser är helt ok för en högtid som julen.

Här är ett glöggrecept från Monique som är i mitt tycke LCHF-vänligt. Alla kanske inte håller med mig med tanke på att det är lite apelsin i och en del bär, men överlag så lär det inte vara så mycket kolhydrater i hela satsen.

Välj ett rödvin som innehåller mindre än 3 g socker per liter. När du kikar på Systembolaget så har de märkning av sockerhalten på de flesta flaskor, utgå från det.

Starksprit kan man variera sig beroende på vad man vill ha för smak. Använd vodka om du vill ha glöggen lite mer smakneutral, annars funkar ju smaksatt vodka eller cognac bra.

Recept och bild: Monique på Lifezone


Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

 75 cl Rödvin
 1 st Blodapelsin
 1 tsk Finrivet apelsinskal
 1 tsk Kardemummakärnor
 1 st Kanelstång
 2 dl Björnbär
 1 dl Svarta vinbär/blåbär
 1 dl Hallon
 1 tsk Nejlika (hel)
 2 dl Starksprit
 5 dl Vatten

1

Skölj och dela apelsinen på mitten. Pressa till den lite och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.

3

Värm upp utan att det får koka. Ta bort kastrullen från värmen innan det börjat koka men är riktigt varmt.

5

Ta ur apelsinen efter 20 minuter och låt sedan glöggen stå och dra i minst 3 timmar men helst över natten.

7

Sila av glöggen sedan och häll upp på flaskor.

9

Sen är det bara att värma upp lite när du väl är sugen.

Ingredienser

 75 cl Rödvin
 1 st Blodapelsin
 1 tsk Finrivet apelsinskal
 1 tsk Kardemummakärnor
 1 st Kanelstång
 2 dl Björnbär
 1 dl Svarta vinbär/blåbär
 1 dl Hallon
 1 tsk Nejlika (hel)
 2 dl Starksprit
 5 dl Vatten

Instruktioner

1

Skölj och dela apelsinen på mitten. Pressa till den lite och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.

3

Värm upp utan att det får koka. Ta bort kastrullen från värmen innan det börjat koka men är riktigt varmt.

5

Ta ur apelsinen efter 20 minuter och låt sedan glöggen stå och dra i minst 3 timmar men helst över natten.

7

Sila av glöggen sedan och häll upp på flaskor.

9

Sen är det bara att värma upp lite när du väl är sugen.

Moniques glögg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *