Moniques pepparkakor

Moniques pepparkakor 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Pepparkakor inom LCHF är svårt att få fram ett bra recept på, men dessa ser iaf riktigt goda ut. När julen väl kommer så hoppas jag att fler har testat dem.

Vill du göra egen pepparkakskrydda har du receptet här: Egen pepparkakskrydda

Recept och bild: Monique på Lifezone

DelaSparaDelaBigOven

Moniques pepparkakor 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning7 minTotalt27 min

 1 tsk Flytande stevia eller annan sötning
 1 tsk Vaniljpulver
 2 msk Pepparkakskrydda
 1 dl Grädde 40%
 100 g Smör
 1 st Äggvita
 1 tsk Bikarbonat

1

Smält smöret i en kastrull och blanda ner kryddorna.

3

Häll i grädden och låt allt sjuda några minuter. Låt svalna lite.

5

Vispa runt lite snabbt i äggvitan med en gaffel och rör ner den i gräddblandningen. Se till att röra ordentligt under tiden.

7

Blanda ihop de torra ingredienserna som är kvar och rör ner dem i smeten tillsammans med ev sötning.

9

Lägg degen i en plastpåse och förvara den i kylen över natten.

11

Ta ut degen dagen efter och dela den i lite mindre bitar så att den blir lättare att arbeta med.

13

Tryck ut degen lite och lägg sedan plastfolie över och kavla ut den så tunt som du vill att den skall vara.

15

Tryck ut figurer och använd en spatel för att lyfta över dem på en plåt med bakplåtspapper på.

17

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter. Låt svalna och njut sedan av goda pepparkakor.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 tsk Flytande stevia eller annan sötning
 1 tsk Vaniljpulver
 2 msk Pepparkakskrydda
 1 dl Grädde 40%
 100 g Smör
 1 st Äggvita
 1 tsk Bikarbonat

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull och blanda ner kryddorna.

3

Häll i grädden och låt allt sjuda några minuter. Låt svalna lite.

5

Vispa runt lite snabbt i äggvitan med en gaffel och rör ner den i gräddblandningen. Se till att röra ordentligt under tiden.

7

Blanda ihop de torra ingredienserna som är kvar och rör ner dem i smeten tillsammans med ev sötning.

9

Lägg degen i en plastpåse och förvara den i kylen över natten.

11

Ta ut degen dagen efter och dela den i lite mindre bitar så att den blir lättare att arbeta med.

13

Tryck ut degen lite och lägg sedan plastfolie över och kavla ut den så tunt som du vill att den skall vara.

15

Tryck ut figurer och använd en spatel för att lyfta över dem på en plåt med bakplåtspapper på.

17

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter. Låt svalna och njut sedan av goda pepparkakor.

Moniques pepparkakor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.