Moniques pepparkakor

Av LCHF-arkivet    

oktober 27, 2016

Pepparkakor inom LCHF är svårt att få fram ett bra recept på, men dessa ser iaf riktigt goda ut. När julen väl kommer så hoppas jag att fler har testat dem.

Vill du göra egen pepparkakskrydda har du receptet här: Egen pepparkakskrydda

Recept och bild: Monique på Lifezone

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 7 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

1 tsk Flytande stevia eller annan sötning

1 tsk Vaniljpulver

2 msk Pepparkakskrydda

1 dl Grädde 40%

100 g Smör

1 st Äggvita

2 dl Mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

1 tsk Bikarbonat

2 msk Fiberhusk

Instruktioner

1Smält smöret i en kastrull och blanda ner kryddorna.

2Häll i grädden och låt allt sjuda några minuter. Låt svalna lite.

3Vispa runt lite snabbt i äggvitan med en gaffel och rör ner den i gräddblandningen. Se till att röra ordentligt under tiden.

4Blanda ihop de torra ingredienserna som är kvar och rör ner dem i smeten tillsammans med ev sötning.

5Lägg degen i en plastpåse och förvara den i kylen över natten.

6Ta ut degen dagen efter och dela den i lite mindre bitar så att den blir lättare att arbeta med.

7Tryck ut degen lite och lägg sedan plastfolie över och kavla ut den så tunt som du vill att den skall vara.

8Tryck ut figurer och använd en spatel för att lyfta över dem på en plåt med bakplåtspapper på.

9Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter. Låt svalna och njut sedan av goda pepparkakor.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.