Morotsblastpesto

Morotsblastpesto 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag måste ju erkänna att jag är otroligt dålig på det här med no waste food. Att använda så mycket som det bara går av olika saker. Dels handlar det om ren okunskap i att inte veta att man kan använda vissa saker i maten, sen handlar det om brist på fantasi och slutligen så finns det en gnutta lathet som ligger där med.
Men, jag fick ett tips om att göra pesto på blasten från morötter. Vilket lät väldigt spännande, så det var jag tvungen att testa och det blev minsann riktigt gott.
Otroligt enkelt och smidigt att göra.
Det är alltså blasten från t ex knippmorötter som man kan köpa i butik på sommaren, eller om man nu odlar egna morötter så finns det mängder av blast att hitta där.

Tips!
Om du vill få till en billigare variant så kan du byta ut pinjenötterna mot solrosfrön (vilket jag gjorde) och parmesanosten mot en lagrad svensk ost istället, typ västerbotten, cheddar, präst eller linkande.

DelaSparaDelaBigOven

Morotsblastpesto 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 minTotalt11 min

 1 l Blast från 1 knippe morötter (cirka 1 liter blast)
 1,50 deciliter Färsk parmesanost (riven)
 1 dl Olivolja
 0,50 dl Pinjenötter
 1 st Vitlöksklyfta
 1 msk Pressad citron
 0,50 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar

1

Skölj blasten noga och hacka den lite.

2

Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna så de får lite färg.

3

Blanda ner samtliga ingredienser i en mixer/matberedare och kör tills du har en slät pesto.

4

Smaka av så det är en fin balans mellan salt och surt.
Häll upp på burk och använd vid behov/lust.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 l Blast från 1 knippe morötter (cirka 1 liter blast)
 1,50 deciliter Färsk parmesanost (riven)
 1 dl Olivolja
 0,50 dl Pinjenötter
 1 st Vitlöksklyfta
 1 msk Pressad citron
 0,50 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

1

Skölj blasten noga och hacka den lite.

2

Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna så de får lite färg.

3

Blanda ner samtliga ingredienser i en mixer/matberedare och kör tills du har en slät pesto.

4

Smaka av så det är en fin balans mellan salt och surt.
Häll upp på burk och använd vid behov/lust.

Morotsblastpesto

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.