Morotsbröd

Morotsbröd 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Morotsbröd är en sån sak som jag verkligen tycker är kanongott och jag tänkte att det måste ju gå att baka ett som är ok inom lchf.
Jag utgick ifrån Camillas goda nötfria bröd och ändrade om det lite.
Resultatet... ett riktigt gott och saftigt bröd.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Morotsbröd

Mängd15 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 6 Ägg
 150 g Finrivna morötter
 2 msk Olivolja
 200 g Riven ost
 1,50 deciliter Pofiber
 1,50 msk Xantangummi
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Salt
 1 msk Bakpulver

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 185 grader.

2

Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.

3

Blanda den rivna osten tillsammans med alla torra ingredienser.

4

Vispa ihop ägg, olja och rivna morötter.

5

Vispa ner de torra ingredienserna i vispet.

6

Lägg degen i brödformen.
Platta ut den jämnt och strö lite sesamfrön över.

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 6 Ägg
 150 g Finrivna morötter
 2 msk Olivolja
 200 g Riven ost
 1,50 deciliter Pofiber
 1,50 msk Xantangummi
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Salt
 1 msk Bakpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 185 grader.

2

Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.

3

Blanda den rivna osten tillsammans med alla torra ingredienser.

4

Vispa ihop ägg, olja och rivna morötter.

5

Vispa ner de torra ingredienserna i vispet.

6

Lägg degen i brödformen.
Platta ut den jämnt och strö lite sesamfrön över.

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60 minuter.

Morotsbröd

18 Comments

    1. Man kan ta samma mängd fiberhusk istället, men det blir inte alls samma textur. Köp gärna xantangummi så har du hemma. Jag har länkat i ingredienslistan där jag brukar köpa.

    1. Oj, det var en bättre fråga. Jag vet faktiskt inte. Det går nog att testa iallafall, kanske att man får grädda de i 20 minuter beroende på storlek och troligen lite högre temperatur.

      1. Jag testade att göra halv sats och med bara fiberhusk,blev 6 frallor som jag gräddade i ca.20 minuter. De blev supergoda 👍

  1. Blir det inte väldigt gummiaktigt o smakar ägg?
    Mitt problem är att hitta något bröd med mindre ägg i för jag får inte bort äggsmaken

  2. Gjorde limpan idag o hade inte fattat vad Xantangummi var – trodde det var ett sötningsmedel o ersatte det med just sötningsmedel 😂😂 men limpan blev perfekt! Verkligen .. så god, min bästa saftigaste glutenfria limpa någonsin 😍 försvinnande gott 👏🏼

  3. Jag har väldigt mycket problem med att inte få det döbakat även om jag låter det stå inne längre än anvisad tid. Några tips?

    1. Hm, kan det vara så att du blandar det för mycket efter att du har tillsatt de torra ingredienserna? Den ska inte knådas som en vanlig jäsdeg, utan bara blandas ihop helt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *