
Beskrivning - Information
En morotskaka med härligt uppfriskande citronfrosting som är precis lika god som en helt vanlig morotskaka. Den stora skillnaden är att den här är anpassad för normal/liberal lchf, är glutenfri och sockerfri dessutom, så den funkar för väldigt många.
Jag kan tänka mig att frågan om man får lov att äta morötter inom lchf kan komma upp och svaret är ja eller nej, för det beror på vilken nivå av lchf du lägger dig på.
Om du äter strikt lchf, då ska du inte äta bakverk överhuvudtaget ändå, därav är denna mer anpassad för dig som äter en normal eller liberal kost.
Läs mer om rotfrukter och lchf.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj springformen med lite smör och ströa den med pofiber.
Vispa ägg och sötning riktigt poröst.
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna lite.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Tillsätt det smälta smöret.
Vänd ner de rivna morötterna i smeten.
Häll smeten i springformen och fördela den jämnt i den.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar.
Ta ut botten och låt den svalna helt.
Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm.
Bred ut frostingen i ett jämnt lager uppe på kakbotten. Ställ kallt så den får sätta sig igen.
Ta ut kakan efter någon timme och pudra lite kanel över den.
Dela sedan upp den i lagom stora bitar. 10-12 bitar är nog rätt lagom.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj springformen med lite smör och ströa den med pofiber.
Vispa ägg och sötning riktigt poröst.
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna lite.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Tillsätt det smälta smöret.
Vänd ner de rivna morötterna i smeten.
Häll smeten i springformen och fördela den jämnt i den.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar.
Ta ut botten och låt den svalna helt.
Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm.
Bred ut frostingen i ett jämnt lager uppe på kakbotten. Ställ kallt så den får sätta sig igen.
Ta ut kakan efter någon timme och pudra lite kanel över den.
Dela sedan upp den i lagom stora bitar. 10-12 bitar är nog rätt lagom.
Hej! Ser jättegott ut. Kan man hoppa över xantangummi eller ersätta med något? Det är ju så pass liten mängd. Har tyvärr inte detta hemma.
Du kan ta fiberhusk, det har inte exakt samma egenskaper men funkar som ersättning.
Går kakan att frysa ?
Har inte testat, men det borde nog funka.
Hej!
Har ej ingefära hemma, vad tror du om att hoppa det?
Klart att du kan hoppa över det. Blir inte riktigt samma smak, men det blir gott ändå!
Verkar jättegod! Tänk bara på att inte kalla den nötfri, när den har muskot i. Nötallergiker har ju oftast själva koll, men om man ska bjuda nån och bakat i tron att den är nötfri, kan det bli farligt. Men jag ska testa, absolut!
Oj, tack. Jag visste inte ens att muskot hörde till allergiframkallande, men det heter ju iofs muskotnöt.