Morotsmuffins

9edb9c56d620edd37b891e0fac41b270SkapareLowcarbvarjedagSvårighetsgradLätt
5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Morotsmuffins

Beskrivning - Information

Dessa morotsmuffins funkar att äta utan frosting men jag som är gottegris gillar när det är lite extra lyxigt. Mina föräldrar, som är socker-ätare i vanliga fall, tyckte att dessa muffins var godare än de man köper. Även båda barnen gav dessa muffins både tummar och stortår upp - "smakar precis som vanliga". 

För mer inspiration kika gärna in på min Instagram www.instagram.com/lowcarbvarje
Eller på bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com

Mängd12 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

Muffins
 3 st Ägg
 2 deciliter Pofiber
 2 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Fiberhusk
 3 tsk Bakpulver
 1 tsk Bikarbonat
 2 tsk Malen Kanel
 1 tsk Malen Kardemumma
 0,50 tsk Malen ingefära
 3 st Medelstora morötter
 1,50 deciliter Grädde
Frosting
 40 g Rumsvarmt smör
 0,50 tsk Vaniljpulver

Gör så här:

Muffins
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

3

Skala och riv morötterna fint.

4

Vänd ner morötter och grädde i äggsmeten.

5

Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.

6

Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.

7

Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.

8

Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.

Frosting
9

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.

10

Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Muffins
 3 st Ägg
 2 deciliter Pofiber
 2 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Fiberhusk
 3 tsk Bakpulver
 1 tsk Bikarbonat
 2 tsk Malen Kanel
 1 tsk Malen Kardemumma
 0,50 tsk Malen ingefära
 3 st Medelstora morötter
 1,50 deciliter Grädde
Frosting
 40 g Rumsvarmt smör
 0,50 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

Muffins
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

3

Skala och riv morötterna fint.

4

Vänd ner morötter och grädde i äggsmeten.

5

Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.

6

Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.

7

Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.

8

Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.

Frosting
9

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.

10

Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.

Morotsmuffins

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *