Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Beskrivning - Information

Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.

Servera gärna med en god tzatziki

Recept och bild: Proper Tasty

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 150 g Mozzarellaost
 100 g Soltorkade tomater i olja
 30 g Basilika (Färsk)
 2 nypor Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 12 st Tandpetare

Gör så här:

1

Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

2

Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

3

Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

4

Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

5

Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

6

Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 150 g Mozzarellaost
 100 g Soltorkade tomater i olja
 30 g Basilika (Färsk)
 2 nypor Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 12 st Tandpetare

Instruktioner

1

Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

2

Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

3

Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

4

Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

5

Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

6

Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *