Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Av LCHF-arkivet  ,   

juni 7, 2016

Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.

Servera gärna med en god tzatziki

Recept och bild: Proper Tasty

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 st Kycklingfiléer

150 g Mozzarellaost

100 g Soltorkade tomater i olja

30 g Basilika (Färsk)

2 nypor Salt

1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

1 tsk Oregano (Torkad)

12 st Tandpetare

Instruktioner

1Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

2Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

3Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

4Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

5Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

6Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

7Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.