Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.

Servera gärna med en god tzatziki

Recept och bild: Proper Tasty

DelaSparaDelaBigOven

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

 4 st Kycklingfiléer
 150 g Mozzarellaost
 100 g Soltorkade tomater i olja
 30 g Basilika (Färsk)
 2 nypor Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 tsk Oregano (Torkad)
 12 st Tandpetare

1

Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

3

Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

5

Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

7

Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

9

Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

11

Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 150 g Mozzarellaost
 100 g Soltorkade tomater i olja
 30 g Basilika (Färsk)
 2 nypor Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 tsk Oregano (Torkad)
 12 st Tandpetare

Instruktioner

1

Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

3

Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

5

Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

7

Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

9

Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

11

Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.