Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 150 g Mozzarellaost
 100 g Soltorkade tomater i olja
 30 g Basilika (Färsk)
 2 nypor Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 12 st Tandpetare

Gör så här:

1

Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

2

Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

3

Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

4

Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

5

Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

6

Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Beskrivning - Information

Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.

Servera gärna med en god tzatziki

Recept och bild: Proper Tasty

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 150 g Mozzarellaost
 100 g Soltorkade tomater i olja
 30 g Basilika (Färsk)
 2 nypor Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 12 st Tandpetare

Instruktioner

1

Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

2

Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

3

Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

4

Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

5

Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

6

Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *