Mozzarellafylld bacon och köttfärspaj

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Den här mozzarellafyllda bacon och köttfärspajen har dykt upp i flera olika varianter på sista tiden och det är lite tjusningen med den, att man kan variera den väldigt mycket.

Detta receptet är nog originalet som dök upp och det funkar riktigt bra för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

I filmen nedan så penslar de med soja och honung, men jag tycker man kan hoppa över honungen för att göra det LCHF-vänligt.

Jag har valt att använda Tamarisoja då jag tycker det är en väldigt god soja. Du kan beställa det här: Tamarisoja på Bodystore

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

 500 g Bacon (skivad)
 1 kg Köttfärs
 200 g Mozzarellaost (riven)
 100 g Paprika
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Ta en stekpanna med höga kanter (som tål ugn) eller en springform och lägg ut baconet från mitten och utåt så det täcker hela botten. Baconet skall hänga ut över kanten.

5

Lägg i köttfärsen och tryck ut den till ett jämnt lager.

7

Salta och peppra ovanpå färsen och om du vill ha andra kryddor kan du tillsätta dem här.

9

Fördela osten i ett jämnt lager och lägg skivad paprika ovanpå osten.

11

Vik över baconet in mot mitten så att du stänger ihop pajen.

13

Pensla med soja ovanpå baconet.

15

Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter tills det att köttfärsen är genomstekt.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 500 g Bacon (skivad)
 1 kg Köttfärs
 200 g Mozzarellaost (riven)
 100 g Paprika
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Ta en stekpanna med höga kanter (som tål ugn) eller en springform och lägg ut baconet från mitten och utåt så det täcker hela botten. Baconet skall hänga ut över kanten.

5

Lägg i köttfärsen och tryck ut den till ett jämnt lager.

7

Salta och peppra ovanpå färsen och om du vill ha andra kryddor kan du tillsätta dem här.

9

Fördela osten i ett jämnt lager och lägg skivad paprika ovanpå osten.

11

Vik över baconet in mot mitten så att du stänger ihop pajen.

13

Pensla med soja ovanpå baconet.

15

Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter tills det att köttfärsen är genomstekt.

Mozzarellafylld bacon och köttfärspaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *