Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim

Ingredienser

Köttbullar
 800 g Köttfärs
 10 g Vitlök
 1 msk Basilika (Torkad)
 2 Ägg
 0,5 msk Lökpulver
 1 tsk Salt
 150 g Mozzarellaost
 30 g Smör till stekning
Tomatsås
 400 g Finkrossade tomater
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 tsk Chilipulver
 1 tsk Svartpeppar (malen)

Gör så här:

1

Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.

2

Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.

3

Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.

4

Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.

5

Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.

6

Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.

7

Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.

8

Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.

Beskrivning - Information

Det här är något av det godaste jag har ätit på ett bra tag. Jag blev inspirerad av lite olika youtube-klipp och tänkte att detta måste jag testa.

Så, detta LCHF-recept ger dig fyra stora portioner av denna fantastiska rätt, mozzarellafyllda köttbullar i mustig tomatsås.

Det tar lite tid att fixa ihop det, men ack så gott det är.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

Köttbullar
 800 g Köttfärs
 10 g Vitlök
 1 msk Basilika (Torkad)
 2 Ägg
 0,5 msk Lökpulver
 1 tsk Salt
 150 g Mozzarellaost
 30 g Smör till stekning
Tomatsås
 400 g Finkrossade tomater
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 tsk Chilipulver
 1 tsk Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.

2

Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.

3

Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.

4

Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.

5

Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.

6

Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.

7

Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.

8

Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *