Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Det här är något av det godaste jag har ätit på ett bra tag. Jag blev inspirerad av lite olika youtube-klipp och tänkte att detta måste jag testa.

Så, detta LCHF-recept ger dig fyra stora portioner av denna fantastiska rätt, mozzarellafyllda köttbullar i mustig tomatsås.

Det tar lite tid att fixa ihop det, men ack så gott det är.

DelaSparaDelaBigOven

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 hr

Köttbullar
 800 g Köttfärs
 10 g Vitlök
 1 msk Basilika (Torkad)
 1 msk Oregano (Torkad)
 2 Ägg
 0,5 msk Lökpulver
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Pofiber
 1 tsk Salt
 150 g Mozzarellaost
Tomatsås
 400 g Finkrossade tomater
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 tsk Paprikapulver
 1 tsk Chilipulver
 1 tsk Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

1

Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.

3

Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.

5

Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.

7

Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.

9

Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.

11

Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.

13

Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.

15

Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Köttbullar
 800 g Köttfärs
 10 g Vitlök
 1 msk Basilika (Torkad)
 1 msk Oregano (Torkad)
 2 Ägg
 0,5 msk Lökpulver
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Pofiber
 1 tsk Salt
 150 g Mozzarellaost
Tomatsås
 400 g Finkrossade tomater
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 tsk Paprikapulver
 1 tsk Chilipulver
 1 tsk Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

1

Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.

3

Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.

5

Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.

7

Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.

9

Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.

11

Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.

13

Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.

15

Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.