
Det här är något av det godaste jag har ätit på ett bra tag. Jag blev inspirerad av lite olika youtube-klipp och tänkte att detta måste jag testa.
Så, detta LCHF-recept ger dig fyra stora portioner av denna fantastiska rätt, mozzarellafyllda köttbullar i mustig tomatsås.
Det tar lite tid att fixa ihop det, men ack så gott det är.
Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.
Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.
Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.
Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.
Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.
Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.
Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.
Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.
Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.
Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.
Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.
Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.
Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.
Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.
Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.