Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Det här är något av det godaste jag har ätit på ett bra tag. Jag blev inspirerad av lite olika youtube-klipp och tänkte att detta måste jag testa.

Så, detta LCHF-recept ger dig fyra stora portioner av denna fantastiska rätt, mozzarellafyllda köttbullar i mustig tomatsås.

Det tar lite tid att fixa ihop det, men ack så gott det är.


Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 hr

Köttbullar
 800 g Köttfärs
 10 g Vitlök
 1 msk Basilika (Torkad)
 1 msk Oregano (Torkad)
 2 Ägg
 0,5 msk Lökpulver
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Pofiber
 1 tsk Salt
 150 g Mozzarellaost
Tomatsås
 400 g Finkrossade tomater
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 tsk Paprikapulver
 1 tsk Chilipulver
 1 tsk Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

1

Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.

3

Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.

5

Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.

7

Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.

9

Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.

11

Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.

13

Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.

15

Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.

Ingredienser

Köttbullar
 800 g Köttfärs
 10 g Vitlök
 1 msk Basilika (Torkad)
 1 msk Oregano (Torkad)
 2 Ägg
 0,5 msk Lökpulver
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Pofiber
 1 tsk Salt
 150 g Mozzarellaost
Tomatsås
 400 g Finkrossade tomater
 3 dl Grädde 40%
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 tsk Paprikapulver
 1 tsk Chilipulver
 1 tsk Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

1

Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.

3

Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.

5

Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.

7

Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.

9

Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.

11

Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.

13

Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.

15

Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *