Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

Av LCHF-arkivet  ,   

oktober 26, 2015

Det här är något av det godaste jag har ätit på ett bra tag. Jag blev inspirerad av lite olika youtube-klipp och tänkte att detta måste jag testa.

Så, detta LCHF-recept ger dig fyra stora portioner av denna fantastiska rätt, mozzarellafyllda köttbullar i mustig tomatsås.

Det tar lite tid att fixa ihop det, men ack så gott det är.

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Köttbullar

800 g Köttfärs

10 g Vitlök

1 msk Basilika (Torkad)

1 msk Oregano (Torkad)

2 Ägg

0,5 msk Lökpulver

2 msk Kalvfond (koncentrerad)

3 msk Pofiber

1 tsk Salt

150 g Mozzarellaost

Tomatsås

400 g Finkrossade tomater

3 dl Grädde 40%

1 msk Kalvfond (koncentrerad)

1 tsk Paprikapulver

1 tsk Chilipulver

1 tsk Svartpeppar (malen)

30 g Smör

Instruktioner

1Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.

2Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.

3Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.

4Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.

5Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.

6Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.

7Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.

8Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.