Mozzarellaspäckad kycklingfilé

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Kycklingfilé kan man göra massor av olika varianter på och detta är en väldigt enkel och fräsch variant som inte kräver så mycket jobb. Mozzarellafylld kycklingfilé är lätt och fräscht att laga.

Äter du LCHF/lowcarb så är det dessutom helt perfekt då det innehåller väldigt lite kolhydrater.


Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning35 minTotalt50 min

 2 st Kycklingfiléer
 200 g Mozzarellaost
 1 dl Basilika (Färsk)
 3 dl Creme Fraiche
 6 st Körsbärstomater
 1 msk Dill (färsk, hackad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

1

Skiva mozzarellan och tomaterna.

3

Skär 6-7 snitt i kycklingen utan att skära hela vägen igenom. Lite som en hasselbackskyckling.

5

Lägg en skiva ost, tomat och ett basilikablad i varje skåra. Salta och peppra.

7

Smeta ut crème fraichen i botten på en ugnsfast form (inte för stor) och strössla lite hackad dill över. Lägg kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter.

9

Ta ut och servera.

Kategori

Ingredienser

 2 st Kycklingfiléer
 200 g Mozzarellaost
 1 dl Basilika (Färsk)
 3 dl Creme Fraiche
 6 st Körsbärstomater
 1 msk Dill (färsk, hackad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

1

Skiva mozzarellan och tomaterna.

3

Skär 6-7 snitt i kycklingen utan att skära hela vägen igenom. Lite som en hasselbackskyckling.

5

Lägg en skiva ost, tomat och ett basilikablad i varje skåra. Salta och peppra.

7

Smeta ut crème fraichen i botten på en ugnsfast form (inte för stor) och strössla lite hackad dill över. Lägg kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter.

9

Ta ut och servera.

Mozzarellaspäckad kycklingfilé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *