Mozzarellaspäckad kycklingfilé

Av LCHF-arkivet    

mars 30, 2016

Kycklingfilé kan man göra massor av olika varianter på och detta är en väldigt enkel och fräsch variant som inte kräver så mycket jobb. Mozzarellafylld kycklingfilé är lätt och fräscht att laga.

Äter du LCHF/lowcarb så är det dessutom helt perfekt då det innehåller väldigt lite kolhydrater.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 st Kycklingfiléer

200 g Mozzarellaost

1 dl Basilika (Färsk)

3 dl Creme Fraiche

6 st Körsbärstomater

1 msk Dill (färsk, hackad)

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

1Skiva mozzarellan och tomaterna.

2Skär 6-7 snitt i kycklingen utan att skära hela vägen igenom. Lite som en hasselbackskyckling.

3Lägg en skiva ost, tomat och ett basilikablad i varje skåra. Salta och peppra.

4Smeta ut crème fraichen i botten på en ugnsfast form (inte för stor) och strössla lite hackad dill över. Lägg kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter.

5Ta ut och servera.

Bild och recept: So Delicious

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.