Mozzarellaspäckad kycklingfilé

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4
(4)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Mozzarellaspäckad kycklingfilé

Kategori

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning35 minTotalt50 min

Ingredienser

 2 st Kycklingfiléer
 200 g Mozzarellaost
 1 dl Basilika (Färsk)
 3 dl Creme Fraiche
 6 st Körsbärstomater
 1 msk Dill (färsk, hackad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

Gör så här:

1

Skiva mozzarellan och tomaterna.

3

Skär 6-7 snitt i kycklingen utan att skära hela vägen igenom. Lite som en hasselbackskyckling.

5

Lägg en skiva ost, tomat och ett basilikablad i varje skåra. Salta och peppra.

7

Smeta ut crème fraichen i botten på en ugnsfast form (inte för stor) och strössla lite hackad dill över. Lägg kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter.

9

Ta ut och servera.

Beskrivning - Information

Kycklingfilé kan man göra massor av olika varianter på och detta är en väldigt enkel och fräsch variant som inte kräver så mycket jobb. Mozzarellafylld kycklingfilé är lätt och fräscht att laga.

Äter du LCHF/lowcarb så är det dessutom helt perfekt då det innehåller väldigt lite kolhydrater.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Kycklingfiléer
 200 g Mozzarellaost
 1 dl Basilika (Färsk)
 3 dl Creme Fraiche
 6 st Körsbärstomater
 1 msk Dill (färsk, hackad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

1

Skiva mozzarellan och tomaterna.

3

Skär 6-7 snitt i kycklingen utan att skära hela vägen igenom. Lite som en hasselbackskyckling.

5

Lägg en skiva ost, tomat och ett basilikablad i varje skåra. Salta och peppra.

7

Smeta ut crème fraichen i botten på en ugnsfast form (inte för stor) och strössla lite hackad dill över. Lägg kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter.

9

Ta ut och servera.

Mozzarellaspäckad kycklingfilé

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *