Muggmacka/muggbröd

Muggmacka/muggbröd 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här receptet dök upp på Facebook och spred sig som en löpeld. Massor av människor lovordade det och varför inte. Muggmacka/muggbröd är ju riktigt gott. Att det dessutom görs väldigt snabbt i mikron, det är bara en bonus.

Ett litet tips... Gör mackan, låt svalna och rosta den sen delad på mitten. Grymt gott.

Den som har svårt för mandelmjöl kan byta ut det mot 0.5 msk pofiber istället.

Recept och bild: Emma Bergqvist

DelaTweetSparaDelaBigOven

Muggmacka/muggbröd 1

Mängd1 Portion
Förberedelse3 minTillagning2 minTotalt5 min

Ingredienser

 1 Ägg
 1 msk Grädde
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser förutom grädden i en mugg. Rör ihop.

3

Blanda ner grädden och rör ihop igen.

5

Ställ in i mikron på full effekt i 1½ minut (kan vara längre beroende på effekten på din mikro).

7

Ta ut och låt svalna lite.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 Ägg
 1 msk Grädde
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser förutom grädden i en mugg. Rör ihop.

3

Blanda ner grädden och rör ihop igen.

5

Ställ in i mikron på full effekt i 1½ minut (kan vara längre beroende på effekten på din mikro).

7

Ta ut och låt svalna lite.

Muggmacka/muggbröd

6 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.