Muggmacka/muggbröd

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Muggmacka/muggbröd

Mängd1 Portion
Förberedelse3 minTillagning2 minTotalt5 min

Ingredienser

 1 Ägg
 1 msk Grädde
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser förutom grädden i en mugg. Rör ihop.

3

Blanda ner grädden och rör ihop igen.

5

Ställ in i mikron på full effekt i 1½ minut (kan vara längre beroende på effekten på din mikro).

7

Ta ut och låt svalna lite.

Beskrivning - Information

Det här receptet dök upp på Facebook och spred sig som en löpeld. Massor av människor lovordade det och varför inte. Muggmacka/muggbröd är ju riktigt gott. Att det dessutom görs väldigt snabbt i mikron, det är bara en bonus.

Ett litet tips... Gör mackan, låt svalna och rosta den sen delad på mitten. Grymt gott.

Den som har svårt för mandelmjöl kan byta ut det mot 0.5 msk pofiber istället.

Recept och bild: Emma Bergqvist

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1 Ägg
 1 msk Grädde
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser förutom grädden i en mugg. Rör ihop.

3

Blanda ner grädden och rör ihop igen.

5

Ställ in i mikron på full effekt i 1½ minut (kan vara längre beroende på effekten på din mikro).

7

Ta ut och låt svalna lite.

Muggmacka/muggbröd

7 Comments

    1. Om du har ett smörgåsjärn går det utmärkt att grädda i det. Då får man dessutom en fin yta på brödet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *