
Dessa underbara chokladbitar med hasselnötter hittade jag hos Marja och vilka otroligt läckra godbitar!
Det här är ett LCHF-recept som du absolut kan använda till julen om du är ute efter att servera något sött på julbordet.
Funkar även att variera med andra nötter eller med mandlar.
Foto och recept: Marja
Hacka hasselnötterna grovt.
Ta en kastrull och lägg i grädde, smör och sötning. Låt det hela sjuda några minuter så att sötningen löser upp sig.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills det att all choklad har smält. Tillsätt sedan hasselnötterna.
Klä en liten form (10x10 cm) med lite bakplåtspapper eller aluminiumfolie och häll i smeten. Ställ i kylen och låt det stelna. Skär sedan upp i lagom stora bitar.
Ingredienser
Instruktioner
Hacka hasselnötterna grovt.
Ta en kastrull och lägg i grädde, smör och sötning. Låt det hela sjuda några minuter så att sötningen löser upp sig.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills det att all choklad har smält. Tillsätt sedan hasselnötterna.
Klä en liten form (10x10 cm) med lite bakplåtspapper eller aluminiumfolie och häll i smeten. Ställ i kylen och låt det stelna. Skär sedan upp i lagom stora bitar.