Mustig nötköttsgryta med chorizo

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Mustig nötköttsgryta med chorizo

Kategori

Mängd5 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 tim 30 minTotalt1 tim 45 min

Ingredienser

 800 g Nötkött
 100 g Chorizo
 50 g lök
 10 g Vitlök
 3 dl Rödvin
 2 st Lagerblad
 50 g Syltlök
 30 g Smör

Gör så här:

1

Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.

2

Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.

3

Hacka lök och vitlök.

4

Bryn köttet och chorizon i lite smör. Ha i lök och vitlök mot slutet så att det får mjukna lite det med. Glöm inte att salta och peppra.

5

Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.

6

Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.

7

Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.

8

Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.

Beskrivning - Information

Kalla vinter/höstdagar är det helt underbart att äta en värmande och mustig köttgryta.

Det här LCHF-receptet är ett recept på en väldigt mustig gryta med massor av härlig smak och sen lite hetta från chorizon.

Servera med blomkålsris eller en god blandsallad.

Använd nötkött som är bra till gryta, t ex högrev, bog, ytterlår eller liknande.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 800 g Nötkött
 100 g Chorizo
 50 g lök
 10 g Vitlök
 3 dl Rödvin
 2 st Lagerblad
 50 g Syltlök
 30 g Smör

Instruktioner

1

Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.

2

Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.

3

Hacka lök och vitlök.

4

Bryn köttet och chorizon i lite smör. Ha i lök och vitlök mot slutet så att det får mjukna lite det med. Glöm inte att salta och peppra.

5

Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.

6

Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.

7

Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.

8

Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.

Mustig nötköttsgryta med chorizo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *