Mustig nötköttsgryta med chorizo

Mustig nötköttsgryta med chorizo 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kalla vinter/höstdagar är det helt underbart att äta en värmande och mustig köttgryta.

Det här LCHF-receptet är ett recept på en väldigt mustig gryta med massor av härlig smak och sen lite hetta från chorizon.

Servera med blomkålsris eller en god blandsallad.

Använd nötkött som är bra till gryta, t ex högrev, bog, ytterlår eller liknande.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Mustig nötköttsgryta med chorizo 1

Mängd5 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 tim 30 minTotalt1 tim 45 min

Ingredienser

 800 g Nötkött
 100 g Chorizo
 50 g lök
 10 g Vitlök
 3 dl Rödvin
 2 msk Kalvfond
 2 st Lagerblad
 2 tsk Oregano
 2 tsk Paprikapulver
 6 dl Grädde 40%
 50 g Syltlök
 30 g Smör

Gör så här:

1

Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.

3

Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.

5

Hacka lök och vitlök.

7

Bryn köttet och chorizon i lite smör. Ha i lök och vitlök mot slutet så att det får mjukna lite det med. Glöm inte att salta och peppra.

9

Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.

11

Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.

13

Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.

15

Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g Nötkött
 100 g Chorizo
 50 g lök
 10 g Vitlök
 3 dl Rödvin
 2 msk Kalvfond
 2 st Lagerblad
 2 tsk Oregano
 2 tsk Paprikapulver
 6 dl Grädde 40%
 50 g Syltlök
 30 g Smör

Instruktioner

1

Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.

3

Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.

5

Hacka lök och vitlök.

7

Bryn köttet och chorizon i lite smör. Ha i lök och vitlök mot slutet så att det får mjukna lite det med. Glöm inte att salta och peppra.

9

Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.

11

Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.

13

Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.

15

Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.

Mustig nötköttsgryta med chorizo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.