Mustig nötköttsgryta med chorizo

Av LCHF-arkivet    

december 19, 2015

Kalla vinter/höstdagar är det helt underbart att äta en värmande och mustig köttgryta.

Det här LCHF-receptet är ett recept på en väldigt mustig gryta med massor av härlig smak och sen lite hetta från chorizon.

Servera med blomkålsris eller en god blandsallad.

Använd nötkött som är bra till gryta, t ex högrev, bog, ytterlår eller liknande.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

800 g Nötkött

100 g Chorizo

50 g lök

10 g Vitlök

3 dl Rödvin

2 msk Kalvfond

2 st Lagerblad

2 tsk Oregano

2 tsk Paprikapulver

6 dl Grädde 40%

50 g Syltlök

30 g Smör

Instruktioner

1Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.

2Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.

3Hacka lök och vitlök.

4Bryn köttet och chorizon i lite smör. Ha i lök och vitlök mot slutet så att det får mjukna lite det med. Glöm inte att salta och peppra.

5Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.

6Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.

7Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.

8Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.