Utskriftsalternativ:

Mustig nötköttsgryta med chorizo

Mängd5 PortionerFörberedelse15 minTillagning1 hr 30 minTotalt1 hr 45 min

Kalla vinter/höstdagar är det helt underbart att äta en värmande och mustig köttgryta.

Det här LCHF-receptet är ett recept på en väldigt mustig gryta med massor av härlig smak och sen lite hetta från chorizon.

Servera med blomkålsris eller en god blandsallad.

Använd nötkött som är bra till gryta, t ex högrev, bog, ytterlår eller liknande.

 800 g Nötkött
 100 g Chorizo
 50 g lök
 10 g Vitlök
 3 dl Rödvin
 2 msk Kalvfond
 2 st Lagerblad
 2 tsk Oregano
 2 tsk Paprikapulver
 6 dl Grädde 40%
 50 g Syltlök
 30 g Smör
1

Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.

3

Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.

5

Hacka lök och vitlök.

7

Bryn köttet och chorizon i lite smör. Ha i lök och vitlök mot slutet så att det får mjukna lite det med. Glöm inte att salta och peppra.

9

Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.

11

Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.

13

Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.

15

Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.

Nutrition Facts

Portioner 5