Najnis belgiska våfflor

Av LCHF-arkivet  ,   

september 14, 2016

Belgiska våfflor är på framfart i Sverige och det är ju förståeligt då det är så makalöst gott. Skillnaden mot vanliga våfflor är att dessa blir tjocka och luftiga.

Normalt görs de av vetemjöl och jäst, men dessa är anpassade till LCHF och funkar kanon.

Beställ online till bra priser!
- Belgiskt våffeljärn
- Kokosmjöl (ekologiskt)
- Bakpulver (ekologiskt)

Servera med lite vispad grädde, smält choklad (minst 70%) och pudra lite Sukrin melis över.

Recept och bild: Najnis kök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

4 msk Smält smör

6 st Ägg

3/4 msk Sötströ eller motsvarande sötning

1/4 tsk Salt

3/4 tsk Bakpulver

3/4 dl kokosmjöl

Instruktioner

1Vispa ägg och smör lite pösigt.

2Tillsätt sötning, salt och bakpulvret. Vispa ihop det lätt.

3Vispa ner kokosmjölet (sikta gärna ner det) och vispa tills du har en klumpfri smet. Låt vila 10 minuter.

4Värm järnet till medelvärme och smörj det med lite smör. Slå i smeten och grädda tills våfflorna har fått vacker gyllene färg. Servera direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.