Försöker du att undvika mejeriprodukter men ändå vill äta en god och krämig chokladmousse, då behöver du inte leta längre. Najniskök har gjort den här chokladmoussen som har kokosgrädde som bas.
Den här chokladmoussen är både LCHF och paleo.
Det är viktigt att du använder kokosgrädde och inte kokosmjölk. Kokosgrädde är mycket tjockare än mjölk.
Kokosgrädde finns i välsorterade butiker, men man kan även handla det online. jag brukar nästan alltid använda mig av Garants kokosgrädde.
Använd gärna ett ekologiskt kakaopulver. Du hittar en hel del fina kakaopulver på Bodystore.
Steviadroppar finns ofta att köpa online, men har du inte det hemma så kan du använda någon annan sötning.
Har du inte rom hemma eller inte vill använda sprit, går det lika bra med romarom.
Recept och bild: Najniskök
Häll av eventuellt vatten från kokosgrädden om den har skiktat sig. Blir det för mycket vätska i den så kommer den inte bli tjock.
Vispa ihop samtliga ingredienser till lagom konsistens.
Häll upp i tre fina serveringsglas och garnera med hyvlad mandel, riven choklad eller varför inte lite färska hallon på toppen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Häll av eventuellt vatten från kokosgrädden om den har skiktat sig. Blir det för mycket vätska i den så kommer den inte bli tjock.
Vispa ihop samtliga ingredienser till lagom konsistens.
Häll upp i tre fina serveringsglas och garnera med hyvlad mandel, riven choklad eller varför inte lite färska hallon på toppen.