Nikkaluoktasoppa med älgfrikadeller

Nikkaluoktasoppa med älgfrikadeller 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En enkel soppa med mycket smak helt enkelt.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Nikkaluoktasoppa med älgfrikadeller

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 400 g Älgfärs
 2 st Ägg
 23 msk Grädde
 300 g Strimlad vitkål
 1 st Purjolök
 2 st Paprikor
 2 msk Tomatpuré
 2 msk Senap
 2 msk Soya
 1 l Vatten eller buljong
 2 st Köttbuljongtärningar
 Smör
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel svartpeppar
 1 msk Paprikapulver
 Ev. Persilja

Gör så här:

Soppan
1

Strimla allt och stek det i smör. Häll sedan över allt i en stor kastrull.

Häll vatten över samt övriga ingredienser. Koka ungefär 20 minuter

Älgfrikadeller
2

Blanda färs, ägg och så mycket grädde att det blir en smidig smet. Gör små frikadeller som får koka med soppan.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Älgfärs
 2 st Ägg
 23 msk Grädde
 300 g Strimlad vitkål
 1 st Purjolök
 2 st Paprikor
 2 msk Tomatpuré
 2 msk Senap
 2 msk Soya
 1 l Vatten eller buljong
 2 st Köttbuljongtärningar
 Smör
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel svartpeppar
 1 msk Paprikapulver
 Ev. Persilja

Instruktioner

Soppan
1

Strimla allt och stek det i smör. Häll sedan över allt i en stor kastrull.

Häll vatten över samt övriga ingredienser. Koka ungefär 20 minuter

Älgfrikadeller
2

Blanda färs, ägg och så mycket grädde att det blir en smidig smet. Gör små frikadeller som får koka med soppan.

Nikkaluoktasoppa med älgfrikadeller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *