Ninas saffranspannkaka

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En saffranspannkaka kan man absolut njuta av även om man äter LCHF. Här är ett recept på just det, en saffranspannkaka som funkar för dig som äter LCHF.

Just det här LCHF-receptet är skapat av Nina.

Servera gärna med lite vispad grädde och sylt eller färska bär.

Recept och bild: Nina

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 5 st Ägg
 2 dl Grädde 40%
 200 g Färskost
 3 dl Riven ost (mild)
 1/2 g Saffran
 10 g Smör

1

Vispa upp äggen med elvisp.

3

Vispa i de övriga ingredienserna förutom smöret.

5

Låt smeten svälla i fem minuter. Smörj en ugnsfast form under tiden med smöret. Cirka 20x30 cm.

7

Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen på 225 grader. Grädda i cirka 20-25 minuter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 5 st Ägg
 2 dl Grädde 40%
 200 g Färskost
 3 dl Riven ost (mild)
 1/2 g Saffran
 10 g Smör

Instruktioner

1

Vispa upp äggen med elvisp.

3

Vispa i de övriga ingredienserna förutom smöret.

5

Låt smeten svälla i fem minuter. Smörj en ugnsfast form under tiden med smöret. Cirka 20x30 cm.

7

Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen på 225 grader. Grädda i cirka 20-25 minuter.

Ninas saffranspannkaka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *