Ninas saffranspannkaka

Av LCHF-arkivet    

december 1, 2015

En saffranspannkaka kan man absolut njuta av även om man äter LCHF. Här är ett recept på just det, en saffranspannkaka som funkar för dig som äter LCHF.

Just det här LCHF-receptet är skapat av Nina.

Servera gärna med lite vispad grädde och sylt eller färska bär.

Recept och bild: Nina

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

5 st Ägg

2 dl Grädde 40%

200 g Färskost

2 msk Fiberhusk

3 dl Riven ost (mild)

1/2 g Saffran

10 g Smör

Instruktioner

1Vispa upp äggen med elvisp.

2Vispa i de övriga ingredienserna förutom smöret.

3Låt smeten svälla i fem minuter. Smörj en ugnsfast form under tiden med smöret. Cirka 20x30 cm.

4Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen på 225 grader. Grädda i cirka 20-25 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.