Ninas vörtfrallor

Av LCHF-arkivet    

november 4, 2016

Vörtbröd är en sak på julbordet som delar Sverige i två läger. Antingen så kan man inte vara utan det eller så klarar man inte alls av det. Jag älskar det på julen och då passar dessa vörtfrallor kanon som ersättning.

Köp ingredienser online, fraktfritt!
- Bakpulver (ekologiskt)
- Mandelmjöl (ekologiskt)
- Pofiber
- Linfrön (ekologiska)
- Chiafrön (ekologiska)

I receptet så skall man använda sig av vörtkrydda och att tänka på är att Santa Marias färdiga vörtkrydda innehåller gluten. Det absolut bästa är att göra egen vörtkrydda vilket du hittar recept på här: Gör din egen vörtkrydda

Recept och bild: Ninas lchf

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 50 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

1 3/4 dl Mandelmjöl

1 3/4 dl Pofiber

4 msk Fiberhusk

2 tsk Bakpulver

3 st Äggvita

3 dl Vatten (kokande)

1 tsk Salt

2 msk Vörtkrydda

1 msk Linfrön (Hela)

1 msk Chiafrön

Instruktioner

1Sätt igång ugnen på 175 grader (varmluft).

2Blanda alla de torra ingredienserna.

3Tillsätt äggvitorna och det kokande vattnet på samma gång som du vispar ordentligt med en elvisp. Vispa ihop det i cirka 30 sekunder, inte mer!

4Forma till 5-6 frallor med blöta händer. Om du vill så kan du trycka fast lite chiafrön på toppen.

5Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 50 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.