Nöt och kokosmüsli

Nöt och kokosmüsli 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att göra en egen müsli behöver inte vara så himla svårt, dessutom så blir det oftast billigare än att köpa en färdig müsli från någon stor aktör som lägger på en massa kostnader för att få in vinsten.

Fördelen med egen müsli är inte bara att du sparar pengar, utan du kan även välja att variera vilken typ av nötter och övrigt innehåll du vill ha med.

Det här receptet funkar fint för den som äter normal/liberal LCHF. Äter du strikt LCHF är detta inget för dig.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Nöt och kokosmüsli

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 50 g Kokosolja
 50 g Kokosflingor
 100 g Linfrön (Krossade)
 100 g Solrosfrön
 150 g Sesamfrön (Skalade)
 100 g Pumpakärnor
 100 g Hasselnötter
 100 g Valnötter
 100 g Macadamianötter
 100 g Sötmandel

Gör så här:

1

Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.

3

Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.

5

Rosta sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor likadant.

7

Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.

9

Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Kokosolja
 50 g Kokosflingor
 100 g Linfrön (Krossade)
 100 g Solrosfrön
 150 g Sesamfrön (Skalade)
 100 g Pumpakärnor
 100 g Hasselnötter
 100 g Valnötter
 100 g Macadamianötter
 100 g Sötmandel

Instruktioner

1

Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.

3

Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.

5

Rosta sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor likadant.

7

Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.

9

Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.

Nöt och kokosmüsli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *