Nötbröd – LCHF

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Nötbröd – LCHF

Kategori

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 1 dl Olivolja
 1 tsk Salt
 150 g Solrosfrön
 100 g Linfrön (Hela)
 100 g Sötmandel
 100 g Hasselnötter
 100 g Valnötter

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

5

Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.

9

Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.

Beskrivning - Information

Det här är ett recept på Nötbröd som jag hittade hos Matgiken. Originalreceptet kommer tydligen från Paleobloggen Under vårt tak.

Ett LCHF-bröd som påminner lite om ett klassiskt tyskt rågbröd men som r naturligt glutenfritt och även mejerifritt.

Gott? Ja verkligen... bjud gärna lite vänner på det så kommer du märka att du inte får ha receptet för dig själv.

Tänk på att brödet i sig innehåller en del kolhydrater, närmare bestämt så innehåller hela brödet 86 kolhydrater, men det ger cirka 7 g kh/100 g. På ett bröd får du ut närmare 20 skivor, så inte så farligt ändå. Det är inte ett bröd man behöver äta så mycket av heller.

Bild: Matgiken

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 1 dl Olivolja
 1 tsk Salt
 150 g Solrosfrön
 100 g Linfrön (Hela)
 100 g Sötmandel
 100 g Hasselnötter
 100 g Valnötter

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

5

Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.

9

Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.

Nötbröd – LCHF

3 Comments

  1. Fantastiskt gott! Äntligen ett gott, matigt bröd utan gluten o socker 👍🏼 Med smör och en bit stark ost på så kan det inte bli godare! 😃

  2. Ett gott och matigt bröd med tuggmotstånd. Nu sist mixade jag nötter och pumpa lite lätt. Hur bra som helst. 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *