Nötbröd – LCHF

Av LCHF-arkivet    

januari 13, 2016

Det här är ett recept på Nötbröd som jag hittade hos Matgiken. Originalreceptet kommer tydligen från Paleobloggen Under vårt tak.

Ett LCHF-bröd som påminner lite om ett klassiskt tyskt rågbröd men som r naturligt glutenfritt och även mejerifritt.

Gott? Ja verkligen... bjud gärna lite vänner på det så kommer du märka att du inte får ha receptet för dig själv.

Tänk på att brödet i sig innehåller en del kolhydrater, närmare bestämt så innehåller hela brödet 86 kolhydrater, men det ger cirka 7 g kh/100 g. På ett bröd får du ut närmare 20 skivor, så inte så farligt ändå. Det är inte ett bröd man behöver äta så mycket av heller.

Bild: Matgiken

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

6 Ägg (stora)

1 dl Olivolja

1 tsk Salt

150 g Solrosfrön

150 g Pumpakärnor

100 g Sesamfrön (Skalade)

100 g Linfrön (Hela)

100 g Sötmandel

100 g Hasselnötter

100 g Valnötter

Instruktioner

1Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

2Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

3Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.

4Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.

5Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.