Nötbröd – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept på Nötbröd som jag hittade hos Matgiken. Originalreceptet kommer tydligen från Paleobloggen Under vårt tak.

Ett LCHF-bröd som påminner lite om ett klassiskt tyskt rågbröd men som r naturligt glutenfritt och även mejerifritt.

Gott? Ja verkligen... bjud gärna lite vänner på det så kommer du märka att du inte får ha receptet för dig själv.

Tänk på att brödet i sig innehåller en del kolhydrater, närmare bestämt så innehåller hela brödet 86 kolhydrater, men det ger cirka 7 g kh/100 g. På ett bröd får du ut närmare 20 skivor, så inte så farligt ändå. Det är inte ett bröd man behöver äta så mycket av heller.

Bild: Matgiken

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 hrTotalt1 hr 15 min

 6 Ägg (stora)
 1 dl Olivolja
 1 tsk Salt
 150 g Solrosfrön
 150 g Pumpakärnor
 100 g Sesamfrön (Skalade)
 100 g Linfrön (Hela)
 100 g Sötmandel
 100 g Hasselnötter
 100 g Valnötter

1

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

5

Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.

9

Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 1 dl Olivolja
 1 tsk Salt
 150 g Solrosfrön
 150 g Pumpakärnor
 100 g Sesamfrön (Skalade)
 100 g Linfrön (Hela)
 100 g Sötmandel
 100 g Hasselnötter
 100 g Valnötter

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

5

Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.

9

Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.

Nötbröd – LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *