OopsiesPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Ooopsies är ett bröd som nästan är synonymt med LCHF. För väldigt många år sedan var det någon som kom på det här receptet och jag förstår inte att jag inte har testat dem förrän nu.

Ett väldigt enkelt bröd som tar cirka 30 minuter att göra och de har en ganska luftig och härlig konsistens. Inte så mycket bröd i konsistensen men fantastiskt gott med smör, ost och lite tomat på.


Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

 3 st Ägg
 100 g Färskost (naturell)
 1 nypa Salt
 3 droppar Vitvinsvinäger
 1 tsk Bakpulver

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Separera äggen så du har vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.

5

Tillsätt salt och vinäger i äggvitan och vispa till ett hårt skum.

7

Blanda ihop äggulor, färskost och bakpulvret till en jämn smet.

9

Vänd ner ost- och äggblandningen i äggvitorna. Vispa inte utan vänd ner med en slickepott.

11

Klicka upp 8 lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö lite vallmofrön/sesamfrön/chiafrön över om du vill.Ställ in i ugnen och grädda i 25 minuter.

13

Ta ut och låt svalna lite.

Ingredienser

 3 st Ägg
 100 g Färskost (naturell)
 1 nypa Salt
 3 droppar Vitvinsvinäger
 1 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Separera äggen så du har vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.

5

Tillsätt salt och vinäger i äggvitan och vispa till ett hårt skum.

7

Blanda ihop äggulor, färskost och bakpulvret till en jämn smet.

9

Vänd ner ost- och äggblandningen i äggvitorna. Vispa inte utan vänd ner med en slickepott.

11

Klicka upp 8 lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö lite vallmofrön/sesamfrön/chiafrön över om du vill.Ställ in i ugnen och grädda i 25 minuter.

13

Ta ut och låt svalna lite.

OopsiesPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *