Oopsies

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 7, 2017

Ooopsies är ett bröd som nästan är synonymt med LCHF. För väldigt många år sedan var det någon som kom på det här receptet och jag förstår inte att jag inte har testat dem förrän nu.

Ett väldigt enkelt bröd som tar cirka 30 minuter att göra och de har en ganska luftig och härlig konsistens. Inte så mycket bröd i konsistensen men fantastiskt gott med smör, ost och lite tomat på.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

3 st Ägg

100 g Färskost (naturell)

1 nypa Salt

3 droppar Vitvinsvinäger

1 tsk Bakpulver

Instruktioner

1Sätt ugnen på 150 grader.

2Separera äggen så du har vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.

3Tillsätt salt och vinäger i äggvitan och vispa till ett hårt skum.

4Blanda ihop äggulor, färskost och bakpulvret till en jämn smet.

5Vänd ner ost- och äggblandningen i äggvitorna. Vispa inte utan vänd ner med en slickepott.

6Klicka upp 8 lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö lite vallmofrön/sesamfrön/chiafrön över om du vill.Ställ in i ugnen och grädda i 25 minuter.

7Ta ut och låt svalna lite.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.