Örtbakad parmesanlax

Örtbakad parmesanlax 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ugnsbakad lax finns det massor av olika varianter på och jag tänkte testa en ny variant med parmesan och örter. Visade sig bli en riktigt god måltid.

Vilka örter och hur mycket kan du variera hur mycket du vill, det är bara att testa sig fram lite.

Detta funkar perfekt för dig som äter strikt då det bara innehåller 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Örtbakad parmesanlax

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 800 g Laxfilé
 3 dl Parmesanost (Riven)
 4 dl Creme Fraiche
 1 dl Grekisk yoghurt
 1 msk Persilja (hackad)
 1 msk Dill (hackad)
 1 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 0,5 tsk Salt

Gör så här:

1

Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.

3

Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.

5

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g Laxfilé
 3 dl Parmesanost (Riven)
 4 dl Creme Fraiche
 1 dl Grekisk yoghurt
 1 msk Persilja (hackad)
 1 msk Dill (hackad)
 1 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.

3

Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.

5

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.

Örtbakad parmesanlax

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *