Ost och paprikapannbiffar

Av LCHF-arkivet    

april 5, 2016

Dessa ost och paprikapannbiffar var något som jag kom fram till tack vare att jag hade tre saker i kylen som behövde användas och det var köttfärs, paprika och ett gäng med ostbitar.

Sagt och gjort så svängde jag ihop dessa biffar som blev kanongoda.

Välj gärna ost som smakar något och gärna flera olika sorter, då kommer biffarna smaka olika varje tugga.

På bilden har jag serverat biffen med lite stekta grönsaker och en supergod champinjonsås.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

900 g Köttfärs

50 g Gul lök

60 g Paprika (röd)

2 Ägg

1 dl Pofiber

2 msk Tamarisoja

1 dl Grädde 40%

10 g Vitlök (hackad)

200 g Ost

1 tsk Svartpeppar (malen)

1 tsk Salt

60 g Smör till stekning

Instruktioner

1Hacka löken, vitlöken och paprikan fint. Fräs dem i en stekpanna i lite smör tills de är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2Tärna osten i bitar som är ungefär 1x1 cm.

3Blanda ihop samtliga ingredienser till en fin färs och låt stå i cirka tio minuter.

4Forma biffar och försök att fördela osten så gott det går så att alla biffar får några bitar ost i sig.

5Stek dem i panna på medelhög värme så att de får fin färg. Lägg upp i en ugnsfast form och kör klart dem i ugnen sen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.