Ost och paprikapannbiffarPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Dessa ost och paprikapannbiffar var något som jag kom fram till tack vare att jag hade tre saker i kylen som behövde användas och det var köttfärs, paprika och ett gäng med ostbitar.

Sagt och gjort så svängde jag ihop dessa biffar som blev kanongoda.

Välj gärna ost som smakar något och gärna flera olika sorter, då kommer biffarna smaka olika varje tugga.

På bilden har jag serverat biffen med lite stekta grönsaker och en supergod champinjonsås.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning15 minTotalt35 min

 900 g Köttfärs
 50 g Gul lök
 60 g Paprika (röd)
 2 Ägg
 1 dl Pofiber
 1 dl Grädde 40%
 10 g Vitlök (hackad)
 200 g Ost
 1 tsk Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt
 60 g Smör till stekning

1

Hacka löken, vitlöken och paprikan fint. Fräs dem i en stekpanna i lite smör tills de är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

3

Tärna osten i bitar som är ungefär 1x1 cm.

5

Blanda ihop samtliga ingredienser till en fin färs och låt stå i cirka tio minuter.

7

Forma biffar och försök att fördela osten så gott det går så att alla biffar får några bitar ost i sig.

9

Stek dem i panna på medelhög värme så att de får fin färg. Lägg upp i en ugnsfast form och kör klart dem i ugnen sen.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 900 g Köttfärs
 50 g Gul lök
 60 g Paprika (röd)
 2 Ägg
 1 dl Pofiber
 1 dl Grädde 40%
 10 g Vitlök (hackad)
 200 g Ost
 1 tsk Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt
 60 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Hacka löken, vitlöken och paprikan fint. Fräs dem i en stekpanna i lite smör tills de är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

3

Tärna osten i bitar som är ungefär 1x1 cm.

5

Blanda ihop samtliga ingredienser till en fin färs och låt stå i cirka tio minuter.

7

Forma biffar och försök att fördela osten så gott det går så att alla biffar får några bitar ost i sig.

9

Stek dem i panna på medelhög värme så att de får fin färg. Lägg upp i en ugnsfast form och kör klart dem i ugnen sen.

Ost och paprikapannbiffarPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *