Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Purjolök
 5 g Vitlök
 40 g Smör
 150 g Rökt skinka
 175 g Riven ost
 4 Ägg
 2 krm Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)

Gör så här:

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Strimla skinkan.

7

Fräs purjolök, vitlök och skinka i en stekpanna. Använd smöret som fett. Peppra lite.

8

Ställ fräset åt sidan och låt det svalna lite.

9

Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och skinkfräset i en bunke. Salta och peppra.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Pajen skall ha fått vacker färg och stelnat i mitten.

12

Tag ut och servera med en grönsallad.

Beskrivning - Information

Här har du ett LCHF-recept på en otroligt god och fyllig ost och skinkpaj.

Till botten har jag använt mig av denna pajbotten: Pajbotten - LCHF

Osten kan du välja smaker som du själv tycker bäst om. Jag gillar lite starkare ost själv.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Purjolök
 5 g Vitlök
 40 g Smör
 150 g Rökt skinka
 175 g Riven ost
 4 Ägg
 2 krm Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Strimla skinkan.

7

Fräs purjolök, vitlök och skinka i en stekpanna. Använd smöret som fett. Peppra lite.

8

Ställ fräset åt sidan och låt det svalna lite.

9

Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och skinkfräset i en bunke. Salta och peppra.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Pajen skall ha fått vacker färg och stelnat i mitten.

12

Tag ut och servera med en grönsallad.

Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *