Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Här har du ett LCHF-recept på en otroligt god och fyllig ost och skinkpaj.

Till botten har jag använt mig av denna pajbotten: Pajbotten - LCHF

Osten kan du välja smaker som du själv tycker bäst om. Jag gillar lite starkare ost själv.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Purjolök
 5 g Vitlök
 40 g Smör
 150 g Rökt skinka
 175 g Riven ost
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
 1 krm Paprikapulver
 2 krm Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Strimla skinkan.

7

Fräs purjolök, vitlök och skinka i en stekpanna. Använd smöret som fett. Peppra lite.

8

Ställ fräset åt sidan och låt det svalna lite.

9

Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och skinkfräset i en bunke. Salta och peppra.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Pajen skall ha fått vacker färg och stelnat i mitten.

12

Tag ut och servera med en grönsallad.

Ingredienser

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Purjolök
 5 g Vitlök
 40 g Smör
 150 g Rökt skinka
 175 g Riven ost
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
 1 krm Paprikapulver
 2 krm Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Strimla skinkan.

7

Fräs purjolök, vitlök och skinka i en stekpanna. Använd smöret som fett. Peppra lite.

8

Ställ fräset åt sidan och låt det svalna lite.

9

Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och skinkfräset i en bunke. Salta och peppra.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Pajen skall ha fått vacker färg och stelnat i mitten.

12

Tag ut och servera med en grönsallad.

Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *