Ost och skinkpaj (Quiche Lorraine)

Av LCHF-arkivet  ,   

oktober 5, 2015

Här har du ett LCHF-recept på en otroligt god och fyllig ost och skinkpaj.

Till botten har jag använt mig av denna pajbotten: Pajbotten - LCHF

Osten kan du välja smaker som du själv tycker bäst om. Jag gillar lite starkare ost själv.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Pajskal

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Fyllning

100 g Purjolök

5 g Vitlök

40 g Smör

150 g Rökt skinka

175 g Riven ost

4 Ägg

2 dl Grädde 40%

1 krm Paprikapulver

2 krm Salt

2 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

Pajskal

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

1Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Strimla skinkan.

2Fräs purjolök, vitlök och skinka i en stekpanna. Använd smöret som fett. Peppra lite.

3Ställ fräset åt sidan och låt det svalna lite.

4Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och skinkfräset i en bunke. Salta och peppra.

5Häll smeten i pajskalet.

6Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Pajen skall ha fått vacker färg och stelnat i mitten.

7Tag ut och servera med en grönsallad.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.