Ost- och skinksås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4
(27)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ost- och skinksås

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 400 g Skinka, tärnad/strimlad
 120 g Purjolök
 2 Vitlöksklyftor (hackade)
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 0,50 tsk Paprikapulver
 150 g Riven ost
 Olivolja

Gör så här:

1

Strimla purjolöken och fräsen den tillsammans med vitlöken och skinkan i en stor stekpanna.

2

Häll på grädde, smetana, kalvfond och paprikapulver. Peppra lite med nymalen svartpeppar.
Koka upp och låt puttra cirka 10 minuter. Såsen skall ha fått en lite krämig konsistens.

3

Tillsätt osten och låt det hela blandas ihop så osten smälter och såsen blir varm igen.
Servera med önskat tillbehör.

Beskrivning - Information

Ost- och skinksås är ett sånt recept som jag ofta tar till när jag inte riktigt vet vad jag ska laga, men vill laga något enkelt och gott som går snabbt att tillaga.
Det är ju egentligen en pastasås, men med tanke på att jag äter LCHF så funkar ju inte pasta, så då blir det istället shiratakinudlar eller bara stekta grönsaker till.
Vilken skinka man väljer att använda, det är helt upp till dig. Det funkar med rökt skinka, kokt skinka, rester från julskinkan och så vidare.
Ett tips är att byta ut den vanliga osten mot en god ädelost, så får du en helt annan smak på såsen.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 27

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Skinka, tärnad/strimlad
 120 g Purjolök
 2 Vitlöksklyftor (hackade)
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 0,50 tsk Paprikapulver
 150 g Riven ost
 Olivolja

Instruktioner

1

Strimla purjolöken och fräsen den tillsammans med vitlöken och skinkan i en stor stekpanna.

2

Häll på grädde, smetana, kalvfond och paprikapulver. Peppra lite med nymalen svartpeppar.
Koka upp och låt puttra cirka 10 minuter. Såsen skall ha fått en lite krämig konsistens.

3

Tillsätt osten och låt det hela blandas ihop så osten smälter och såsen blir varm igen.
Servera med önskat tillbehör.

Ost- och skinksås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *