Ost- och skinksås

Ost- och skinksås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ost- och skinksås är ett sånt recept som jag ofta tar till när jag inte riktigt vet vad jag ska laga, men vill laga något enkelt och gott som går snabbt att tillaga.
Det är ju egentligen en pastasås, men med tanke på att jag äter LCHF så funkar ju inte pasta, så då blir det istället shiratakinudlar eller bara stekta grönsaker till.
Vilken skinka man väljer att använda, det är helt upp till dig. Det funkar med rökt skinka, kokt skinka, rester från julskinkan och så vidare.
Ett tips är att byta ut den vanliga osten mot en god ädelost, så får du en helt annan smak på såsen.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ost- och skinksås

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 400 g Skinka, tärnad/strimlad
 120 g Purjolök
 2 Vitlöksklyftor (hackade)
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 0,50 tsk Paprikapulver
 150 g Riven ost
 Olivolja

Gör så här:

1

Strimla purjolöken och fräsen den tillsammans med vitlöken och skinkan i en stor stekpanna.

2

Häll på grädde, smetana, kalvfond och paprikapulver. Peppra lite med nymalen svartpeppar.
Koka upp och låt puttra cirka 10 minuter. Såsen skall ha fått en lite krämig konsistens.

3

Tillsätt osten och låt det hela blandas ihop så osten smälter och såsen blir varm igen.
Servera med önskat tillbehör.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Skinka, tärnad/strimlad
 120 g Purjolök
 2 Vitlöksklyftor (hackade)
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 0,50 tsk Paprikapulver
 150 g Riven ost
 Olivolja

Instruktioner

1

Strimla purjolöken och fräsen den tillsammans med vitlöken och skinkan i en stor stekpanna.

2

Häll på grädde, smetana, kalvfond och paprikapulver. Peppra lite med nymalen svartpeppar.
Koka upp och låt puttra cirka 10 minuter. Såsen skall ha fått en lite krämig konsistens.

3

Tillsätt osten och låt det hela blandas ihop så osten smälter och såsen blir varm igen.
Servera med önskat tillbehör.

Ost- och skinksås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet