Ost- och vitlöksmuffins

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Ost- och vitlöksmuffins

Kategori

Beskrivning - Information

Vem tycker om vitlöksbröd av olika slag? Här har du härliga ost- och vitlöksmuffins som passar perfekt som alternativ till vitlöksbröd för dig som äter lchf.
Dessa härliga muffins har dessutom ett hjärta av smält mozzarellaost som gör de lite extra lyxiga.
Funkar kanon att ha till skaldjur, men även till en god soppa.
Om du får några över så kan du förvara de i kylen några dagar och när det är dags att äta så kör du de i mikron en stund och då blir de nästan som nybakta och osten i mitten smälter igen.

Recept och bilder: Najnis kök

Mängd12 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

 4 Ägg
 1,25 deciliter Crème fraiche
 3 Vitlöksklyftor
 0,50 tsk Salt
 7 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Fiberhusk
 2,50 deciliter Cheddarost, riven
 1 tsk Torkad persilja
 1 tsk Torkad gräslök
 Nymalen svartpeppar
 125 g MozzarellaostEn färsk boll, inte riven.
 25 g Smält smör
 Flingsalt
Du behöver

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smörj muffinsplåten med lite smör och "bröa" den med lite pofiber eller mandelmjöl.
Ställ den på en annan plåt med bakplåtspapper på, detta för att undvika att smör eventuellt droppar ner i ugnen sen.

3

Riv/hacka två vitlöksklyftor och blanda ihop med det smälta smöret. Ställ det åt sidan så länge.

4

Mixa ihop crème fraiche, ägg och den sista vitlöksklyftan. Använd staxmixer eller matberedare.

5

Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, fiberhusk, salt och cheddarost. Mixa ihop så allt blandas väl.
Tillsätt örterna och blanda ihop snabbt.

6

Fördela hälften av smeten i botten av muffinsplåten.

7

Skär mozzarellan i 12 lika stora bitar.
Tryck ner en bit i varje muffinsform.
Peppra lite.

8

Häll cirka en tesked av vitlökssmöret på osten.

9

Fyll på med resten av muffinssmeten ovanpå osten.

10

Ha på lite mer vitlökssmör uppe på muffinsarna. Om det går kan du använda en pensel, annars är det bara att ringla lite smör uppe på.

11

Strö lite flingsalt uppe på och kanske lite mer örter.

12

Grädda i cirka 25 minuter, tills de har blivit fasta i konsistensen och fått fin färg.

Ost- och vitlöksmuffins

13

Ta ut plåten och låt den stå och svalna lite innan du tar upp muffinsen.

14

Njuuut!

Ost- och vitlöksmuffins

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 1,25 deciliter Crème fraiche
 3 Vitlöksklyftor
 0,50 tsk Salt
 7 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Fiberhusk
 2,50 deciliter Cheddarost, riven
 1 tsk Torkad persilja
 1 tsk Torkad gräslök
 Nymalen svartpeppar
 125 g MozzarellaostEn färsk boll, inte riven.
 25 g Smält smör
 Flingsalt
Du behöver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smörj muffinsplåten med lite smör och "bröa" den med lite pofiber eller mandelmjöl.
Ställ den på en annan plåt med bakplåtspapper på, detta för att undvika att smör eventuellt droppar ner i ugnen sen.

3

Riv/hacka två vitlöksklyftor och blanda ihop med det smälta smöret. Ställ det åt sidan så länge.

4

Mixa ihop crème fraiche, ägg och den sista vitlöksklyftan. Använd staxmixer eller matberedare.

5

Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, fiberhusk, salt och cheddarost. Mixa ihop så allt blandas väl.
Tillsätt örterna och blanda ihop snabbt.

6

Fördela hälften av smeten i botten av muffinsplåten.

7

Skär mozzarellan i 12 lika stora bitar.
Tryck ner en bit i varje muffinsform.
Peppra lite.

8

Häll cirka en tesked av vitlökssmöret på osten.

9

Fyll på med resten av muffinssmeten ovanpå osten.

10

Ha på lite mer vitlökssmör uppe på muffinsarna. Om det går kan du använda en pensel, annars är det bara att ringla lite smör uppe på.

11

Strö lite flingsalt uppe på och kanske lite mer örter.

12

Grädda i cirka 25 minuter, tills de har blivit fasta i konsistensen och fått fin färg.

Ost- och vitlöksmuffins

13

Ta ut plåten och låt den stå och svalna lite innan du tar upp muffinsen.

14

Njuuut!

Ost- och vitlöksmuffins

Ost- och vitlöksmuffins

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *