Ostchips

Ostchips 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ostchips är ett perfekt alternativ till vanliga chips om man vill ha något gott och krispigt att tugga på. Man kan även variera smaksättningen genom att använda olika kryddor eller bara olika sorters ost.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ostchips

Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Ingredienser

 100 g riven ost
 Några nypor paprikapulver
 Några nypor vitlökspulver

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

3

Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.

4

Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.

5

Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .

6

OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.

7

När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g riven ost
 Några nypor paprikapulver
 Några nypor vitlökspulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

3

Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.

4

Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.

5

Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .

6

OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.

7

När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.

Ostchips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *