Ostchips

Av LCHF-arkivet  , , ,   ,

april 26, 2018

Ostchips är ett perfekt alternativ till vanliga chips om man vill ha något gott och krispigt att tugga på. Man kan även variera smaksättningen genom att använda olika kryddor eller bara olika sorters ost.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 chips (lagom för en person)

Ingredienser

100 g riven ost

Några nypor paprikapulver

Några nypor vitlökspulver

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

3Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.

4Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.

5Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .

6OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.

7När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.

Gör chipsen lite större och ta ut de när de fortfarande är lite mjuka. Häng de på avsvalning över ett skaft eller ett galler så har du tacoskal.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.