Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa

Av LCHF-arkivet  ,   

oktober 19, 2018

Detta receptet på ostfylld tacokryddad köttfärslimpa var ett recept som jag hittade på från ingenstans egentligen. Jag hade en hel del köttfärs hemma och var sugen på lite tacoaktigt.
Det blev riktigt riktigt gott och funkar ju att äta med en god sallad till, eller varför inte lite stekta grönsaker och guacamole till.
Välj en tacosås som har så lite kolhydrater som möjligt.
Perfekt alternativ till tacos och funkar ju kanon om du äter LCHF.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 45 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

Färsen

1.2 kg köttfärs

3 ägg

100 g gul lök (finhackad)

5 klyftor vitlök (finhackade)

1,5 dl pofiber

3 msk tamarisoja

2 msk spiskummin

2 msk paprikapulver

1 burk tacosås

Salt och peppar

Fyllning

0,5 burk tacosås

150 g riven ost

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser för färsen.

2Gör en liten pannbiff som du steker i panna för att smaka av så att det är lagom med salt och övriga kryddor.

3Ta en bit bakplåtspapper (ungefär som en plåt) och platta ut färsen på den.

4Bred ut tacosås över hela ytan och fördela den rivna osten över den.

5Rulla ihop färsen som en rulltårta och placera på en ugnsplåt.

6Ställ in i ugnen på 180 grader tills det att den är cirka 72 grader i mitten. Tyvärr har jag ingen tid att ange (en kökstermometer är ett måste att ha i alla kök). Ska jag gissa, så cirka 40 minuter i ugnen.

7Ta ut och låt vila 5-10 minuter innan du skär upp den.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.