Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 11 röster - Betygsätt

Detta receptet på ostfylld tacokryddad köttfärslimpa var ett recept som jag hittade på från ingenstans egentligen. Jag hade en hel del köttfärs hemma och var…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på ostfylld tacokryddad köttfärslimpa var ett recept som jag hittade på från ingenstans egentligen. Jag hade en hel del köttfärs hemma och var sugen på lite tacoaktigt.
Det blev riktigt riktigt gott och funkar ju att äta med en god sallad till, eller varför inte lite stekta grönsaker och guacamole till.
Välj en tacosås som har så lite kolhydrater som möjligt.
Perfekt alternativ till tacos och funkar ju kanon om du äter LCHF.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Färsen
 1.2 kg köttfärs
 3 ägg
 100 g gul lök (finhackad)
 5 klyftor vitlök (finhackade)
 1 burk tacosås
 Salt och peppar
Fyllning
 0,5 burk tacosås
 150 g riven ost

 

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser för färsen.

2

Gör en liten pannbiff som du steker i panna för att smaka av så att det är lagom med salt och övriga kryddor.

3

Ta en bit bakplåtspapper (ungefär som en plåt) och platta ut färsen på den.

4

Bred ut tacosås över hela ytan och fördela den rivna osten över den.

5

Rulla ihop färsen som en rulltårta och placera på en ugnsplåt.

6

Ställ in i ugnen på 180 grader tills det att den är cirka 72 grader i mitten. Tyvärr har jag ingen tid att ange (en kökstermometer är ett måste att ha i alla kök). Ska jag gissa, så cirka 40 minuter i ugnen.

7

Ta ut och låt vila 5-10 minuter innan du skär upp den.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Färsen
 1.2 kg köttfärs
 3 ägg
 100 g gul lök (finhackad)
 5 klyftor vitlök (finhackade)
 1 burk tacosås
 Salt och peppar
Fyllning
 0,5 burk tacosås
 150 g riven ost

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser för färsen.

2

Gör en liten pannbiff som du steker i panna för att smaka av så att det är lagom med salt och övriga kryddor.

3

Ta en bit bakplåtspapper (ungefär som en plåt) och platta ut färsen på den.

4

Bred ut tacosås över hela ytan och fördela den rivna osten över den.

5

Rulla ihop färsen som en rulltårta och placera på en ugnsplåt.

6

Ställ in i ugnen på 180 grader tills det att den är cirka 72 grader i mitten. Tyvärr har jag ingen tid att ange (en kökstermometer är ett måste att ha i alla kök). Ska jag gissa, så cirka 40 minuter i ugnen.

7

Ta ut och låt vila 5-10 minuter innan du skär upp den.

Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida