Ostgratinerad brysselkål med bacon

Betyg: 10.0. Av 1 röst.
Please wait...
Ingredienser
1 kg
Brysselkål
2 st
Schalottenlök
2 st
Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
1/4 tsk
Salt
1 nypa
Svartpeppar (nymalen)
1/4 tsk
Paprikapulver
1 3/4 dl
Grädde 40%
1 3/4 dl
Cheddarost (riven)
1 1/4 dl
Gruyereost
6 st
Bacon (skivad)
2 msk
Smör till stekning
Information
Förberedelsetid
5 min
Tillagningstid
18 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
4 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Ostgratinerad brysselkål med bacon

Ostgratinerad brysselkål med bacon är en otroligt lätt och god rätt som du kan äta precis som den är eller så har du den som tillbehör till kött.

Recept och bild: The Chunky Chef

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Börja med att strimla baconet och knapersteka det. Lägg det åt sidan en stund.
  2. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Rensa brysselkålen (ta bort yttersta bladen om de är dåliga).
  4. Ta fram en ugnstålig stekpanna och smält smöret. Fräs brysselkålen och hackad schalottenlök i smöret. Salta, peppra och ha i vitlök och paprikapulver. Rör om då och då i cirka fem minuter. Slå på grädden och låt puttra några minuter.
  5. Ta stekpannan åt sidan och strö över osten och baconet jämnt i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter.
  6. Ta ut och strö lite hackad persilja över och peppra lite färskmalen peppar över det hela.

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*