Ostgratinerad brysselkål med bacon

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ostgratinerad brysselkål med bacon är en otroligt lätt och god rätt som du kan äta precis som den är eller så har du den som tillbehör till kött.

Recept och bild: The Chunky Chef

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning18 minTotalt23 min

 1 kg Brysselkål
 2 st Schalottenlökar
 2 Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
 0,25 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 0,25 tsk Paprikapulver
 1,75 dl Grädde 40%
 1,75 dl Cheddarost (riven)
 1,75 dl Gruyereost
 6 skivor bacon
 2 msk Smör till stekning
 Hackad persilja till garnering

1

Börja med att strimla baconet och knapersteka det. Lägg det åt sidan en stund.

3

Sätt ugnen på 190 grader.

5

Rensa brysselkålen (ta bort yttersta bladen om de är dåliga).

7

Ta fram en ugnstålig stekpanna och smält smöret. Fräs brysselkålen och hackad schalottenlök i smöret. Salta, peppra och ha i vitlök och paprikapulver. Rör om då och då i cirka fem minuter. Slå på grädden och låt puttra några minuter.

9

Ta stekpannan åt sidan och strö över osten och baconet jämnt i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter.

11

Ta ut och strö lite hackad persilja över och peppra lite färskmalen peppar över det hela.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Brysselkål
 2 st Schalottenlökar
 2 Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
 0,25 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 0,25 tsk Paprikapulver
 1,75 dl Grädde 40%
 1,75 dl Cheddarost (riven)
 1,75 dl Gruyereost
 6 skivor bacon
 2 msk Smör till stekning
 Hackad persilja till garnering

Instruktioner

1

Börja med att strimla baconet och knapersteka det. Lägg det åt sidan en stund.

3

Sätt ugnen på 190 grader.

5

Rensa brysselkålen (ta bort yttersta bladen om de är dåliga).

7

Ta fram en ugnstålig stekpanna och smält smöret. Fräs brysselkålen och hackad schalottenlök i smöret. Salta, peppra och ha i vitlök och paprikapulver. Rör om då och då i cirka fem minuter. Slå på grädden och låt puttra några minuter.

9

Ta stekpannan åt sidan och strö över osten och baconet jämnt i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter.

11

Ta ut och strö lite hackad persilja över och peppra lite färskmalen peppar över det hela.

Ostgratinerad brysselkål med bacon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *