Ostgratinerad brysselkål med bacon

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 31, 2017

Ostgratinerad brysselkål med bacon är en otroligt lätt och god rätt som du kan äta precis som den är eller så har du den som tillbehör till kött.

Recept och bild: The Chunky Chef

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 18 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 kg Brysselkål

2 st Schalottenlökar

2 Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)

0,25 tsk Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

0,25 tsk Paprikapulver

1,75 dl Grädde 40%

1,75 dl Cheddarost (riven)

1,75 dl Gruyereost

6 skivor bacon

2 msk Smör till stekning

Hackad persilja till garnering

Instruktioner

1Börja med att strimla baconet och knapersteka det. Lägg det åt sidan en stund.

2Sätt ugnen på 190 grader.

3Rensa brysselkålen (ta bort yttersta bladen om de är dåliga).

4Ta fram en ugnstålig stekpanna och smält smöret. Fräs brysselkålen och hackad schalottenlök i smöret. Salta, peppra och ha i vitlök och paprikapulver. Rör om då och då i cirka fem minuter. Slå på grädden och låt puttra några minuter.

5Ta stekpannan åt sidan och strö över osten och baconet jämnt i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter.

6Ta ut och strö lite hackad persilja över och peppra lite färskmalen peppar över det hela.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.