Ostgratinerad brysselkål med bacon

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ostgratinerad brysselkål med bacon

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning18 minTotalt23 min

Ingredienser

 1 kg Brysselkål
 2 st Schalottenlökar
 2 Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
 0,25 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1,75 dl Grädde 40%
 1,75 dl Cheddarost (riven)
 1,75 dl Gruyereost
 6 skivor bacon
 2 msk Smör till stekning
 Hackad persilja till garnering

Gör så här:

1

Börja med att strimla baconet och knapersteka det. Lägg det åt sidan en stund.

3

Sätt ugnen på 190 grader.

5

Rensa brysselkålen (ta bort yttersta bladen om de är dåliga).

7

Ta fram en ugnstålig stekpanna och smält smöret. Fräs brysselkålen och hackad schalottenlök i smöret. Salta, peppra och ha i vitlök och paprikapulver. Rör om då och då i cirka fem minuter. Slå på grädden och låt puttra några minuter.

9

Ta stekpannan åt sidan och strö över osten och baconet jämnt i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter.

11

Ta ut och strö lite hackad persilja över och peppra lite färskmalen peppar över det hela.

Beskrivning - Information

Ostgratinerad brysselkål med bacon är en otroligt lätt och god rätt som du kan äta precis som den är eller så har du den som tillbehör till kött.

Recept och bild: The Chunky Chef

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1 kg Brysselkål
 2 st Schalottenlökar
 2 Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
 0,25 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1,75 dl Grädde 40%
 1,75 dl Cheddarost (riven)
 1,75 dl Gruyereost
 6 skivor bacon
 2 msk Smör till stekning
 Hackad persilja till garnering

Instruktioner

1

Börja med att strimla baconet och knapersteka det. Lägg det åt sidan en stund.

3

Sätt ugnen på 190 grader.

5

Rensa brysselkålen (ta bort yttersta bladen om de är dåliga).

7

Ta fram en ugnstålig stekpanna och smält smöret. Fräs brysselkålen och hackad schalottenlök i smöret. Salta, peppra och ha i vitlök och paprikapulver. Rör om då och då i cirka fem minuter. Slå på grädden och låt puttra några minuter.

9

Ta stekpannan åt sidan och strö över osten och baconet jämnt i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter.

11

Ta ut och strö lite hackad persilja över och peppra lite färskmalen peppar över det hela.

Ostgratinerad brysselkål med bacon

3 Comments

  1. Luktade gott,
    Såg gott och fresh ut,
    Smakade gott.
    Jättebra recept men två gånger vitlök???
    Jag hade inte schalottenlökar så jag tog en vanlig gul lök istället och istället av cheddarost och gruyere ost tog jag riven parmesan ost. Och till sist använde jag mig av en paket bacon tärningar istället av att strimla och hacka baconet själva. Men maten smakade utmärkt tillsammans med lite potatis.

  2. Älskar denna rätt! Har försökt att få tag på brysselkål ett par veckor nu men inte lyckats med varesig färsk eller fryst…..och då bir jag ändå i England ”sprout country”…..typ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *