Ostinbakade oliver

Av LCHF-arkivet  , ,   

mars 29, 2016

Ost och oliver i en härlig blandning... man kan ha det sämre!

Det här är ett recept jag hittade hos Sockertjocken och jag bara var tvungen att lägga upp det här. Det ser sagolikt ut och parmesan och oliver passar så bra ihop.

Dessa ostinbakade oliver passar perfekt som tilltugg för dig som äter LCHF/lowcarb. De är även naturligt glutenfria!

Receptet ger ungefär 20 bollar och räknar man att man äter två var så har du ett tilltugg för 10 personer.

Hela satsen ger ungefär 14 gram kolhydrater.

Recept och bild: Sockertjocken

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

20 st Oliver (kärnfria)

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Rapsolja (naturell)

2 dl Parmesanost (Riven)

1 tsk Oregano (Torkad)

1 msk Vatten

1 Ägg

0,5 tsk Paprikapulver

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

2Blanda mandelmjöl, 1 dl parmesanost, olja och oregano i en skål till en deg.

3Rulla ut degen till en rulle och skär 20 lika stora bitar av den.

4Platta ut varje bit och placera en oliv i rulla ihop till en liten boll.

5Blanda 1 dl parmesanost och paprikapulvret på en tallrik.

6Doppa bollarna i ägget som du vispat ut med lite vatten och rulla dem sedan i parmesanosten. Placera på en plåt.

7Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.

8Ta ut och låt svalna. De smakar som bäst när de fått svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.