Ostöverbakad laxfilé

Av LCHF-arkivet    

oktober 9, 2015

Det här är ett LCHF-recept på lax som är väldigt enkelt att göra och otroligt gott!

Om du inte tycker om basilika kan du byta ut det mot andra örter.

Ostöverbakad laxfilé är lätt, gott och nyttigt!

Använd en ost du tycker om, men jag kan tipsa om att använda en ost som smakar lite mer, typ en lagrad prästost.

Servera med lite gräddstuvade grönsaker kanske?

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

800 g Laxfilé

150 g Färskost

1 Ägg

150 g Ost (riven)

1 nypa Svartpeppar (malen)

1 nypa Salt

1 tsk Basilika (Torkad)

1 krm Paprikapulver

Instruktioner

1Dela laxen i fyra lika stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt.

2Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen.

3Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Om du har en kökstermometer tar du ut laxen när den är på 55 grader.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.