Ostöverbakad laxfilé

Ostöverbakad laxfilé 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på lax som är väldigt enkelt att göra och otroligt gott!

Om du inte tycker om basilika kan du byta ut det mot andra örter.

Ostöverbakad laxfilé är lätt, gott och nyttigt!

Använd en ost du tycker om, men jag kan tipsa om att använda en ost som smakar lite mer, typ en lagrad prästost.

Servera med lite gräddstuvade grönsaker kanske?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ostöverbakad laxfilé

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 800 g Laxfilé
 150 g Färskost
 1 Ägg
 150 g Ost (riven)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1 nypa Salt
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 krm Paprikapulver

Gör så här:

1

Dela laxen i fyra lika stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt.

3

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen.

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Om du har en kökstermometer tar du ut laxen när den är på 55 grader.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g Laxfilé
 150 g Färskost
 1 Ägg
 150 g Ost (riven)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1 nypa Salt
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 krm Paprikapulver

Instruktioner

1

Dela laxen i fyra lika stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt.

3

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen.

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Om du har en kökstermometer tar du ut laxen när den är på 55 grader.

Ostöverbakad laxfilé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *