Ostpanerad torskfilé

Ostpanerad torskfilé 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En lite rolig variant på piccata där jag använde mig av torsk och panerade den med ost.

Det blev riktigt gott måste jag säga.

Prästosten kan du byta ut till någon annan ost om du vill.

På bilden är det serverat med vitkålspuré och ajvarsås. Ärtorna får man se lite mellan fingrarna med... =)

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ostpanerad torskfilé

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 25 g Parmesanost (Riven)
 75 g Prästost (riven)
 1 st Ägg
 75 g Smör (Normalsaltat)

Gör så här:

1

Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.

3

Salta och peppra torsken på båda sidor.

5

Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.

7

Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.

9

Lägg upp och servera rykande varmt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 25 g Parmesanost (Riven)
 75 g Prästost (riven)
 1 st Ägg
 75 g Smör (Normalsaltat)

Instruktioner

1

Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.

3

Salta och peppra torsken på båda sidor.

5

Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.

7

Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.

9

Lägg upp och servera rykande varmt.

Ostpanerad torskfilé

2 Comments

  1. Supergott, men inte helt lätt att steka. Paneringen fastnade i botten på stekpannan, så det såg ut som världens kaos! Men gott var det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *