Ostpinnar och marinaradippsås

Ostpinnar och marinaradippsås 1SkapareÅsa
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Ett LCHF-recept på goda ostpinnar som man kan doppa i marinaradippsås. Enkla att göra och perfekta som snacks eller tilltugg.

Hämtade receptet på ostpinnarna - i den egna varianten - från min blogg (länk till inlägget). Det av mig väldigt lite omgjorda receptet är ursprungligen hämtat från 'Sugar-Free Mom - Naturally sweetened recipes for the whole family' (länk till inlägget där).

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ostpinnar och marinaradippsås

Mängd6 Portioner
Förberedelse25 minTillagning45 minTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

Ostpinnar
 1 st blomkålshuvud
 2,5 dl riven parmesanost
 2 Äggvitor
 1 tsk Grill Italia krydda ('spicemaster') eller liknande torkad örtblandning
 1 tsk Vitlökspulver
 0,5 tsk Salt
 2,5 dl strimlad mozzarellaost
Marinaradippsås
 500 g krossad tomat
 6 st skalade färska vitlöksklyftor (strimlade)
 1 nypa Chiliflakes
 0,5 tsk Salt
 1 tsk torkad oregano eller en knippa färsk basilika
 4 msk Olivolja

Gör så här:

Ostpinnarna
1

Sätt ugnen på ca 225 grader.

2

Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.

3

Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).

4

Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.

5

Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.

6

Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.

Marinaradippsåsen
7

Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.

8

Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Ostpinnar
 1 st blomkålshuvud
 2,5 dl riven parmesanost
 2 Äggvitor
 1 tsk Grill Italia krydda ('spicemaster') eller liknande torkad örtblandning
 1 tsk Vitlökspulver
 0,5 tsk Salt
 2,5 dl strimlad mozzarellaost
Marinaradippsås
 500 g krossad tomat
 6 st skalade färska vitlöksklyftor (strimlade)
 1 nypa Chiliflakes
 0,5 tsk Salt
 1 tsk torkad oregano eller en knippa färsk basilika
 4 msk Olivolja

Instruktioner

Ostpinnarna
1

Sätt ugnen på ca 225 grader.

2

Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.

3

Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).

4

Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.

5

Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.

6

Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.

Marinaradippsåsen
7

Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.

8

Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.

Ostpinnar och marinaradippsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *