Ostpinnar och marinaradippsås

SkapareÅsaSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ostpinnar och marinaradippsås

Mängd6 Portioner
Förberedelse25 minTillagning45 minTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

Ostpinnar
 1 st blomkålshuvud
 2,5 dl riven parmesanost
 2 Äggvitor
 1 tsk Grill Italia krydda ('spicemaster') eller liknande torkad örtblandning
 0,5 tsk Salt
 2,5 dl strimlad mozzarellaost
Marinaradippsås
 500 g krossad tomat
 6 st skalade färska vitlöksklyftor (strimlade)
 1 nypa Chiliflakes
 0,5 tsk Salt
 4 msk Olivolja

Gör så här:

Ostpinnarna
1

Sätt ugnen på ca 225 grader.

2

Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.

3

Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).

4

Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.

5

Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.

6

Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.

Marinaradippsåsen
7

Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.

8

Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.

Beskrivning - Information

Ett LCHF-recept på goda ostpinnar som man kan doppa i marinaradippsås. Enkla att göra och perfekta som snacks eller tilltugg.

Hämtade receptet på ostpinnarna - i den egna varianten - från min blogg (länk till inlägget). Det av mig väldigt lite omgjorda receptet är ursprungligen hämtat från 'Sugar-Free Mom - Naturally sweetened recipes for the whole family' (länk till inlägget där).

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ostpinnar
 1 st blomkålshuvud
 2,5 dl riven parmesanost
 2 Äggvitor
 1 tsk Grill Italia krydda ('spicemaster') eller liknande torkad örtblandning
 0,5 tsk Salt
 2,5 dl strimlad mozzarellaost
Marinaradippsås
 500 g krossad tomat
 6 st skalade färska vitlöksklyftor (strimlade)
 1 nypa Chiliflakes
 0,5 tsk Salt
 4 msk Olivolja

Instruktioner

Ostpinnarna
1

Sätt ugnen på ca 225 grader.

2

Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.

3

Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).

4

Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.

5

Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.

6

Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.

Marinaradippsåsen
7

Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.

8

Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.

Ostpinnar och marinaradippsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *