Oxrullader i gräddig tomatsås

Av LCHF-arkivet    

november 9, 2015

Det här är ett LCHF-recept på en ganska så klassisk rätt, men med en lite annorlunda sås än man brukar ha.

Oxrullader brukar göras i en gräddsås, men jag tycker om när det är lite mer fyllighet i såsen och då blir det kanon med en gräddig tomatsås till.

Använd en rejäl och djup stekpanna där du lagar till allt på en gång.

Vill du göra en mer klassisk variant så hoppar du över krossade tomaterna och tillsätter lite mer grädde istället.

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 40 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

800 g Lövbiff

0,5 dl Fransk senap

100 g Gul lök

70 g Cornichoner

100 g Morot

600 g Finkrossade tomater

3 msk Kalvfond (koncentrerad)

3 dl Grädde 40%

1 tsk Rosmarin

1 tsk Paprikapulver

2 msk Tomatpuré

10 g Vitlök

30 g Smör (till stekning)

10 st Tandpetare

Instruktioner

1Skär upp morot och lök i stavar. Det ska vara en stav av varje till en rullad.

2Lägg ut lövbiffarna på en bänk/skärbräda och bred ut lite franska senap på dem. Salta och peppra lätt.

3Placera en bit morot, en bit lök och en cornichon på varje lövbiff och rulla ihop till en rullad. Sätt fast fliken med en tandpetare. Gör så på alla lövbiffar.

4Bryn rulladerna runt om i stekpanna. Börja med den änden som har själva fliken så att man limmar ihop rulladen.

5Tillsätt övriga ingredienser och låt allt puttra under lock i cirka 30 minuter.

6Smaka av med salt och peppar och servera sedan.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.