Utskriftsalternativ:

Oxrullader i gräddig tomatsås

Mängd6 PortionerFörberedelse25 minTillagning40 minTotalt1 hr 5 min

Det här är ett LCHF-recept på en ganska så klassisk rätt, men med en lite annorlunda sås än man brukar ha.

Oxrullader brukar göras i en gräddsås, men jag tycker om när det är lite mer fyllighet i såsen och då blir det kanon med en gräddig tomatsås till.

Använd en rejäl och djup stekpanna där du lagar till allt på en gång.

Vill du göra en mer klassisk variant så hoppar du över krossade tomaterna och tillsätter lite mer grädde istället.

 800 g Lövbiff
 0,5 dl Fransk senap
 100 g Gul lök
 70 g Cornichoner
 100 g Morot
 600 g Finkrossade tomater
 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 dl Grädde 40%
 1 tsk Rosmarin
 1 tsk Paprikapulver
 2 msk Tomatpuré
 10 g Vitlök
 30 g Smör (till stekning)
 10 st Tandpetare
1

Skär upp morot och lök i stavar. Det ska vara en stav av varje till en rullad.

3

Lägg ut lövbiffarna på en bänk/skärbräda och bred ut lite franska senap på dem. Salta och peppra lätt.

5

Placera en bit morot, en bit lök och en cornichon på varje lövbiff och rulla ihop till en rullad. Sätt fast fliken med en tandpetare. Gör så på alla lövbiffar.

7

Bryn rulladerna runt om i stekpanna. Börja med den änden som har själva fliken så att man limmar ihop rulladen.

9

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt puttra under lock i cirka 30 minuter.

11

Smaka av med salt och peppar och servera sedan.

Nutrition Facts

Portioner 6