Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just paj tycker jag är fantastiskt gott att göra om man vill bli av med lite rester i kylen.
Sen så var smakkombinationen väldigt lyckad, om än lite oväntad med salami, spenat, oliver och ädelost.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 1 st Pajskal
 100 g Salami
 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
 1 Liten gul lök
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 4 Ägg
 30 g Ädelost
 15 Oliver, gärna Kalamata
 Salt och peppar
 Olivolja att steka i

Gör så här:

1

Hacka löken fint.
Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.

2

Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.

3

Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite.
Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.

4

Toppa med oliver och ädelost.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost 5

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.

6

Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost 6

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 st Pajskal
 100 g Salami
 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
 1 Liten gul lök
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 4 Ägg
 30 g Ädelost
 15 Oliver, gärna Kalamata
 Salt och peppar
 Olivolja att steka i

Instruktioner

1

Hacka löken fint.
Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.

2

Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.

3

Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite.
Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.

4

Toppa med oliver och ädelost.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost 7

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.

6

Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost 9

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *