Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just paj tycker jag är fantastiskt gott att göra om man vill bli av med lite rester i kylen.
Sen så var smakkombinationen väldigt lyckad, om än lite oväntad med salami, spenat, oliver och ädelost.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 1 st Pajskal
 100 g Salami
 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
 1 Liten gul lök
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 4 Ägg
 30 g Ädelost
 15 Oliver, gärna Kalamata
 Salt och peppar
 Olivolja att steka i

Gör så här:

1

Hacka löken fint.
Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.

2

Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.

3

Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite.
Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.

4

Toppa med oliver och ädelost.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.

6

Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 st Pajskal
 100 g Salami
 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
 1 Liten gul lök
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 4 Ägg
 30 g Ädelost
 15 Oliver, gärna Kalamata
 Salt och peppar
 Olivolja att steka i

Instruktioner

1

Hacka löken fint.
Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.

2

Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.

3

Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite.
Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.

4

Toppa med oliver och ädelost.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.

6

Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet