Pajbotten/pajskal utan mandelmjöl (LCHF)PROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

LCHF-pajbotten/pajskal utan mandelmjöl

Det här är en pajbotten/pajskal för dig som äter LCHF och inte tål mandel.

Receptet är detsamma som detta otroligt populära pajskalet, men där jag har ersatt mandelmjölet med sesammjöl och pofiber.

Pajskalet blir riktigt fast och gott och påminner mycket om ett vanligt pajskal.

Olika mjöler, så som sesammjöl och kokosmjöl kan du köpa här: Handla på Bodystore


Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 1 dl Sesammjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 0,5 dl Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt

1

Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa runt dem så att de blandas.

3

Tillsätt smöret i små klickar under tiden som du kör matberedaren.

5

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdegsklump.

7

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en pajform eller springform. Ställ den i kylen i cirka 30 minuter.

9

Nagga botten lite med en gaffel.

11

Grädda i 10 minuter på 175 grader.

13

Bygga vidare på pajen sen och gör klart den.

Ingredienser

 1 dl Sesammjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 0,5 dl Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt

Instruktioner

1

Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa runt dem så att de blandas.

3

Tillsätt smöret i små klickar under tiden som du kör matberedaren.

5

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdegsklump.

7

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en pajform eller springform. Ställ den i kylen i cirka 30 minuter.

9

Nagga botten lite med en gaffel.

11

Grädda i 10 minuter på 175 grader.

13

Bygga vidare på pajen sen och gör klart den.

Pajbotten/pajskal utan mandelmjöl (LCHF)PROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *