LCHF-pajbotten/pajskal utan mandelmjöl
LCHF-pajbotten/pajskal utan mandelmjöl

Pajbotten/pajskal utan mandelmjöl (LCHF)

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 9, 2016

Det här är en pajbotten/pajskal för dig som äter LCHF och inte tål mandel.

Receptet är detsamma som detta otroligt populära pajskalet, men där jag har ersatt mandelmjölet med sesammjöl och pofiber.

Pajskalet blir riktigt fast och gott och påminner mycket om ett vanligt pajskal.

Olika mjöler, så som sesammjöl och kokosmjöl kan du köpa här: Handla på Bodystore

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 1 pajskal

Ingredienser

1 dl Sesammjöl

0,5 dl Kokosmjöl

0,5 dl Pofiber

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Instruktioner

1Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa runt dem så att de blandas.

2Tillsätt smöret i små klickar under tiden som du kör matberedaren.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdegsklump.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en pajform eller springform. Ställ den i kylen i cirka 30 minuter.

5Nagga botten lite med en gaffel.

6Grädda i 10 minuter på 175 grader.

7Bygga vidare på pajen sen och gör klart den.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.