Pajskal (matpaj)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

LCHF-pajbotten/pajskal utan mandelmjöl

En paj är något som man alltid kan laga, oavsett om det är lunch eller middag. Det är innehållet i pajen som styr hur fint det skall vara. Det är en otroligt variationsrik maträtt och funkar perfekt för dig som äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept som du kan använda som grund för dina matpajer.

Med det här pajskalet så kommer du alltid att göra goda pajer!


Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 st Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

3

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

5

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

7

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

9

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

11

Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.

Ingredienser

 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 st Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt

Instruktioner

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

3

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

5

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

7

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

9

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

11

Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.

Pajskal (matpaj)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *