LCHF-pajbotten/pajskal utan mandelmjöl
LCHF-pajbotten/pajskal utan mandelmjöl

Pajskal (matpaj)

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 26, 2015

En paj är något som man alltid kan laga, oavsett om det är lunch eller middag. Det är innehållet i pajen som styr hur fint det skall vara. Det är en otroligt variationsrik maträtt och funkar perfekt för dig som äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept som du kan använda som grund för dina matpajer.

Med det här pajskalet så kommer du alltid att göra goda pajer!

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 1 pajskal

Ingredienser

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 st Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Instruktioner

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.