Pajdeg

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 28 röster - Betygsätt

Är du på jakt efter det ultimata glutenfria pajskalet för dina LCHF-pajer? Då har du hittat rätt! Med mitt recept på pajdeg kommer du att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Pajdeg (matpaj)
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Är du på jakt efter det ultimata glutenfria pajskalet för dina LCHF-pajer? Då har du hittat rätt! Med mitt recept på pajdeg kommer du att kunna imponera på allas smaklökar.

En paj är något som man alltid kan laga, oavsett om det är lunch eller middag. Det brukar dessutom vara en omtyckt maträtt av både vuxna och barn, såväl på vardagskvällar som vid fest. En paj är helt enkelt den ultimata måltiden som du dessutom kan variera i all oändlighet.

Innehållsförteckning

  1. Glutenfri pajdeg
  2. Vad kan degen användas till?
  3. Skapa en god pajdeg
  4. Näringsvärden
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner

Att göra en glutenfri pajdeg är enklare än vad du kanske tror. Tack vare det faktum att jag har skippat vetemjöl i receptet så blir det dessutom kolhydratsnålt!

Det perfekta glutenfria pajskalet för LCHF

I receptet på pajdeg använder jag mandelmjöl, kokosmjöl och fiberhusk i en väl avväg kombination. Tillsammans bildar dessa mjöl ett krispigt skal som håller ihop väldigt bra. Du behöver dessutom inte oroa dig för att kokossmaken ska ta över.

Att göra en LCHF-paj eller en glutenfri paj kan kännas svårt. Men med rätt mjöl så är det faktiskt inte svårare än så här. Det här är dessutom ett perfekt pajskal för alla sorters matpajer. Du kan alltså variera fyllningen hur mycket du vill. På så sätt får du flera olika maträtter med ett och samma skal.

Vad kan du använda pajdegen till?

Paj är en otroligt variationsrik maträtt och funkar perfekt för dig som äter LCHF. Du bestämmer själv hur stor paj du vill baka. Mitt recept är till för en portion och sedan kan du enkelt fördubbla det när du lagar till fler personer.

Det är innehållet i pajen som styr hur fint det skall vara. Kanske vill du laga en enkel vardagsrätt med skinka och ost som bas i fyllningen, eller så kanske du vill lyxa till det med en LCHF-vänlig tacopaj på fredagskvällen.

Du kan skriva in ”paj” i sökfältet här på LCHF-arkivet för att få fram mängder med goda pajfyllningar, eller så kikar du in under kategorin paj. Bara din fantasi sätter stopp för den här pajen!

Skapa en god pajdeg

I receptet använder du mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, smör, ägg, vatten och salt. Det är enkla basingredienser som finns i skafferiet och kylskåpet hos de flesta som äter LCHF.

För en riktigt bra paj, se till att blanda alla ingredienser ordentligt. Jag rekommenderar att du använder en matberedare för att slippa allt kladd.

Kyl botten och grädda den sedan i ugnen ett tag innan du häller i fyllningen. Då riskerar du inte att pajdegen suger åt sig av vätska och blir blöt.

Näringsvärde

Det här är ett LCHF-recept som du kan använda som grund för dina matpajer. Pajskalet passar för såväl strikt som liberal LCHF, allt beroende på vad du använder för fyllning. Med det här pajskalet kommer du alltid att göra goda pajer. När vi lägger in alla ingredienser hos Kostbevakningen så får vi följande näringsvärden.

En tabell med alla ingredienser för denna pajdeg och dess näringsvärde.

Som du ser så innehåller pajdegen cirka 10 gram kolhydrater per portion, vilket är riktigt bra för ett gott och glutenfritt pajskal.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 50 g Smör
 1 st Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt

 

Gör så här:

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6

Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 28

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Smör
 1 st Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt

Instruktioner

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6

Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.

Pajdeg
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida