Utskriftsalternativ:

Pajskal (matpaj)

Mängd1 PortionFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

En paj är något som man alltid kan laga, oavsett om det är lunch eller middag. Det är innehållet i pajen som styr hur fint det skall vara. Det är en otroligt variationsrik maträtt och funkar perfekt för dig som äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept som du kan använda som grund för dina matpajer.

Med det här pajskalet så kommer du alltid att göra goda pajer!

LCHF-pajbotten/pajskal utan mandelmjöl

 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 st Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

3

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

5

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

7

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

9

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

11

Sen är det bara att bygga vidare på din paj och njuta.

Nutrition Facts

Portioner 1